С шедьоври на балетната световна класика ще отбележим "Любовта е лудост"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:20 / 21.08.2018
2153
Освен богатата кинопрограма от над 110 филма, зрителите и гостите на  филмовия фестивал "Любовта е лудост“ ще получат и "балетен комплимент“ от едни от най-изявените солисти на Софийска опера и балет. Шедьоври от балетната класика ще бъдат представени от Марта Петкова, Венера Христова, Катерина Петрова, Емил Йорданов, Никола Хаджитанев, Цецо Иванов и Росен Канев, с ръководител Сара-Нора Петкова. Чудесните български балетни артисти с нетърпение очакват срещата с варненската публика на 30 август /четвъртък/,  от 20:00 часа в зала 1 на Фестивалния и конгресен център.

Българските премиер-солисти от Софийска опера и балет са записали постижения, с каквито могат да се похвалят само най-големите в танца. Освен съвременния репертоар, трупата поддържа респектиращо портфолио от близо 30 класически заглавия. Сред тях са «Лешникотрошачката», «Лебедово езеро», «Жизел», «Дон Кихот», «Баядерка», «Копелия», «Спящата красавица», «Ромео и Жулиета», «Дамата с камелиите», «Шехеразада», «Зорба гъркът», «Кармен», «Рапсодия в синьо», «Силфида», «Пепеляшка» и др.   

«Отличава ни това, което отбелязват всички, които ни познават – освен добрата балетна техника, нашите артисти притежават много силен емоционален заряд. Той осмисля спектаклите като такива и ни дава правото с гордост да се наричаме артист-балетисти» отбелязва Сара-Нора Кръстева, примабалерина и художествен ръководител на балета на първия ни оперен театър.

В последните години балетът  се радва на горещ прием и пълни зали от най-младите зрители, заедно с хората в активна възраст, както и с онези, които следят това изкуство от десетилетия. Видяното на сцената запалва не едно и две детски въображения с мечтата някой ден от зрители и те да се превърнат в артисти от балета.

Виж коментарите (0)

Още по темата (5):
31.08.2020 Финландският филм "Хелене“ грабна голямата награда на "Любовта е лудост“
27.08.2018 "Любовта е лудост" с извънредни прожекции
24.08.2018 "Любовта е лудост" от днес във Варна
13.07.2018 12 конкурсни филма представят на "Любовта е лудост"
04.07.2018 Юлиан Костов ще празнува рожден ден на "Любовта е лудост“ с две премиери
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).