С три коктейла "Молотов" се опитали да подпалят джамията

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:44 / 05.03.2009
565
С 3 коктейла "Молотов" е била атакувана джамията във Варна в деня на националния празник на България - 3 март, пише "Позвънете новини". Неизвестни се опитаха да подпалят джамията вчера, както Varna24.bg писа. В момента на посегателството в джамията бил само 94-годишният й пазач Ваип Изет. Той докладвал на областния мюфтия Расим Расим вчера по обяд. "Около 12 часа отидох в джамията и пазачът ме повика в задния двор, за да ми покаже какво е станало. След като огледах, веднага сигнализирах в полицията. Мюсюлманската общност осъжда този акт на агресия, за нас това е много притеснително", заяви за "Позвънете Новини" Расим Расим. По неговите думи, нападението е станало в интервала 20,30 - 21,05 часа на 3 март, според обясненията на пазача Изет. Възрастният мъж по същото време гледал телевизия. В един момент видял през оградата на джамията, от страната на улицата, да лети бутилка със запален фитил. След няколко минути последвала втора, а след нея и третата.

"Цяло щастие е, че още във въздуха, напъханите в гърлата на бутилките и запалени парчета плат изгаснали. Двете бутилки се строшили във фасадата на дажамията, а третата останала невредима", обясни Расим. Той допълни, че не знае с каква точно запалителна течност са били пълни, защото не са пипали нищо, докато не дошла полицията. Дознател от I РПУ направи оглед на мястото и иззе следи, видя репортер на "Позвънете Новини". След като полицаите заминаха, на място се установи, че счупените стъкла от бутилките миришат на коресилин. Областният мюфтия каза още, че заплахи срещу настоятелството досега не е имало. Преди около 2 години обаче пак имало вандалски акт - някой счупил прозорци на джамията, а на 24 май миналата година оградата на джамията била изрисувана с графити.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).