С тържествен ритуал почетоха Бабинден в АГ-болница Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
11:45 / 21.01.2020
4605
С тържествен ритуал и водосвет за здраве бе отбелязан Бабинден в СБАГАЛ "Проф. д-р Д. Стаматов“ ЕООД – Варна, предаде репортер на Varna24.bg.

На церемонията присъстваха кметът на Варна Иван Портних, областният управител Стоян Пасев, управителят на лечебното заведение проф. Емил Ковачев, гости от други лечебни заведения и кадри от екипа на АГ-болница-Варна. 

"Денят на родилната помощ за мен винаги е емоционален момент и за мен е удоволствие да имам възможността да ви поздравя с професионалния ви празник. Надяваме се, че с общи усилия, както през изминалата година, ще продължаваме да създаваме по-добри условия, в които вие да работите и по-добри условия за младите майки и новородените бебета. Да ви пожелая повече деца да минават през ръцете ви във всяка следваща година. Честит празник!", каза кметът на Варна Иван Портних. 

"Нашият професионален празник, Бабинден, датира от дълбока древност, още от зората на матриархата, когато се е отдавала почит на жената, която поема за първи път новия живот. Празникът има своите следи още в нашата древна история прабългарска, славянска. През 1951 г. е обявен за официален празник на родилната помощ и от тогава се празнува на тази дата. За нас това е изключително голям празник, защото се отдава почит на нашата високо хуманна професия, а именно на даряването на новия живот.

Ние сме свидетели на едно божествено начало. За нас най-голямата награда като специалисти по здравни грижи е да видим щастието и сълзите в майчините очи от раждането на новия живот, благодарността в очите на нашите пациенти и това е нашето удовлетворение, да чуем звънливия детски плач.

През изминалата година при нас проплакаха 2018 деца, а от началото на годината са родини 133 деца. България за жалост е на едно от водещите места по отрицателни демографски показатели и ние полагаме всячески усилия за повишаване на раждаемостта. Нека си пожелаем повече живи и здрави родени деца през 2020 г. и повече щастливи семейства, честит празник!", каза в приветствието си проф. Ковачев.

Цялата церемония вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).