С уникална операция варненски хирурзи вдигнаха на крака момиче, сгънато на две

Автор: Пламена Николова
Коментари (2)
11:18 / 12.06.2019
9957
С уникална операция неврохирурзи от Варна вдигнаха на крака момиче, сгънато на две. Добрата новина съобщи проф. д-р Светослав Калевски - началник на клиниката по "Неврохирургия" към МБАЛ "Св. Анна" във Варна, предаде репортер на Varna24.bg.

Той коментира, че след основния ремонт в клиниката, специалистите и персонала имат вече много по-добри условия за работа.  

"Един от най-интересните ни случаи напоследък е с млада жена, 25-годишна, със счупен прешлен преди 5 години и оттогава момичето беше сгънато на две като буква Г. Тя гледаше само земята. Направихме и една много хубава операция и я изправихме, като "топола" стана. Момичето е много доволно, при положение, че е ходила в Испания, където е искала да се оперира, но са и отказали операция. Ние се хванахме и върнахме радостта й.   

Не зная да има по-добра клиника от нашата в България, така съвременно направена. Годишно през клиниката минават над 1200 човека. Варненските специалисти извършват всякакви операции, които се правят в световната неврохирургия, но ние сме известни с качествената гръбначна неврохирургия.

Кадри винаги не достигат. Неврохирург не се става за два дни, нужно е много дълго обучение и специални качества. Неврохирургията е много особена и тежка специалност. И ежедневието ни е тежко, денонощно се работи, няма почивен ден. В клиниката идват пациенти не само от цяла България, но и от чужбина. И това не са хора, туристи, дошли по нужда, а по желание за планови операции. А иначе дали преживяваме всеки тежък случай, ние сме свикнали, рутина е. Така се работи по-леко, няма време да се преживяват нещата, губи се време и енергия в емоциите", сподели проф. Калевски.

Какво още каза специалистът вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).