С възстановка почитаме Битката на народите при Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:42 / 10.11.2017
1703
На 10 и 11 ноември с вход свободен Парк-музеят на бойната дружба 1444 г. "Владислав Варненчик" ще отбележи 573-тата годишнина от битката при Варна.
Честванията ще започнат на 10 ноември от 10.30 часа с тържествена церемония с военен ритуал, отслужване на заупокойна молитва в памет на загиналите християнски воини пред мавзолея на "Владислав Варненчик" и поднасяне на венци и цветя на паметника на Янош Хуняди.

От 11.30 часа ще бъде открита изложбата "Средновековно оръжие от похода на крал Владислав III Ягело" в сградата на музея, с която гостува РИМ - Добрич. Посетителите ще могат да видят типични за XV век оръжия като гросмесери (дълги ножове), боздугани, меч и изключително рядката за нашите земи алебарда. Изложбата ще остане експонирана в музея до 7 декември.

На 11 ноември (събота) от 14.00 часа музейният екип и Сдружение за исторически възстановки "Чигот" ще пренесат посетителите в отминалата средновековна епоха чрез възстановка на военен лагер. В съботния следобед гостите на музея ще могат да разгледат облекла и въоръжение от епохата на крал Владислав, да изпробват уменията си в стрелбата с лък и да участват в средновековни състезателни игри.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).