SAP влиза с три проекта във Варна - Град на Знанието

Автор: Пламена Николова
Коментари (3)
11:16 / 31.03.2021
2886
Най-голямата европейска софтуерна компания SAP България влиза с нови проекти в морската столица, като част от инициативата на кмета Иван Портних "Варна - Град на Знанието". Това е кауза, която има за цел дългосрочно развитие на морската столица и трансформиране на икономическия профил на града чрез дигитални, иновативни и зелени решения. Предстои откриване на  SAP академия в Икономическия университет, изграждане на интегрирана информационна система в ВВМУ "Никола Вапцаров“ и колаборация между SAP Labs и Техническия университет, обясни  Радомир Миланов, управляващ директор на SAP България. 

На 25 март академичният съвет на ИУ-Варна взе решение да даде старт на академия за обучение и сертифициране на студенти след подписване на договор със SAP SE за асоциирано членство в университетски алианси (SAP University Alliances). SAP University Alliances представлява общност от над 8000 представители на над 2900 образователни институции от повече от 100 държави, чиято цел е да подготви новото поколение професионални кадри, които да изграждат и да бъдат част от високоефективни бизнес организации. В рамките на тази общност студентите ще имат достъп до софтуер, полезна информация и поглед върху процеси от развойна дейност, предоставени от SAP.  

Като част от университетските алианси студентите ще могат да членуват в SAP Next-Gen Labs, където да обменят свободно идеи и да се свързват с предприятията, в които биха могли да постъпят на работа. Стратегическата иновативна младежка инициатива (също част от партньорството) се базира на екосистемата на SAP и SAP Next-Gen Consulting. Благодарение на нея студентите ще имат досег с партньори на софтуерната компания, с които съвместно могат да разискват реални консултантски проекти и казуси по време на своето образование. По този начин ще бъде надграден образователният материал и студентите ще получат безценен практически опит. Не на последно място SAP University Alliances свързват клиентите на SAP с цялата академична общност чрез платформата SAP Next-Gen for Industries - студентите могат да установят връзка със стартъпи, акселератори и инвеститори от "силициеви долини“ в цял свят. 

Съвместната работа на SAP, Община Варна и ИУ Варна ще предостави нови възможности на младежката общност в града, ще подпомогне разкриването на нови работни места и развитието на бизнеса, и ще подкрепи най-ценния ресурс на града –познанията и уменията на неговите жители, съобщиха от SAP България. "В рамките на цялостната платформа "Варна - град на знанието“ това е първа стъпка към т.нар. "преквалифициране“, което ще повиши качеството в знанията на завършилите студенти, тяхната конкурентоспособност на пазара на труда и най-вече инициативата затвърждава  желанието ни да помогнем на всеки регионален център да задържа младите хора. Те са бъдещето му“, заяви Радомир Миланов.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).