Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
SAP влиза с три проекта във Варна - Град на Знанието
Автор: Пламена Николова 11:16 / 31.03.2021Коментари (3)2851
©
Най-голямата европейска софтуерна компания SAP България влиза с нови проекти в морската столица, като част от инициативата на кмета Иван Портних "Варна - Град на Знанието". Това е кауза, която има за цел дългосрочно развитие на морската столица и трансформиране на икономическия профил на града чрез дигитални, иновативни и зелени решения. Предстои откриване на  SAP академия в Икономическия университет, изграждане на интегрирана информационна система в ВВМУ "Никола Вапцаров“ и колаборация между SAP Labs и Техническия университет, обясни  Радомир Миланов, управляващ директор на SAP България. 

На 25 март академичният съвет на ИУ-Варна взе решение да даде старт на академия за обучение и сертифициране на студенти след подписване на договор със SAP SE за асоциирано членство в университетски алианси (SAP University Alliances). SAP University Alliances представлява общност от над 8000 представители на над 2900 образователни институции от повече от 100 държави, чиято цел е да подготви новото поколение професионални кадри, които да изграждат и да бъдат част от високоефективни бизнес организации. В рамките на тази общност студентите ще имат достъп до софтуер, полезна информация и поглед върху процеси от развойна дейност, предоставени от SAP.  

Като част от университетските алианси студентите ще могат да членуват в SAP Next-Gen Labs, където да обменят свободно идеи и да се свързват с предприятията, в които биха могли да постъпят на работа. Стратегическата иновативна младежка инициатива (също част от партньорството) се базира на екосистемата на SAP и SAP Next-Gen Consulting. Благодарение на нея студентите ще имат досег с партньори на софтуерната компания, с които съвместно могат да разискват реални консултантски проекти и казуси по време на своето образование. По този начин ще бъде надграден образователният материал и студентите ще получат безценен практически опит. Не на последно място SAP University Alliances свързват клиентите на SAP с цялата академична общност чрез платформата SAP Next-Gen for Industries - студентите могат да установят връзка със стартъпи, акселератори и инвеститори от "силициеви долини“ в цял свят. 

Съвместната работа на SAP, Община Варна и ИУ Варна ще предостави нови възможности на младежката общност в града, ще подпомогне разкриването на нови работни места и развитието на бизнеса, и ще подкрепи най-ценния ресурс на града –познанията и уменията на неговите жители, съобщиха от SAP България. "В рамките на цялостната платформа "Варна - град на знанието“ това е първа стъпка към т.нар. "преквалифициране“, което ще повиши качеството в знанията на завършилите студенти, тяхната конкурентоспособност на пазара на труда и най-вече инициативата затвърждава  желанието ни да помогнем на всеки регионален център да задържа младите хора. Те са бъдещето му“, заяви Радомир Миланов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Vitorio Klimentov
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: