Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
СБАЛОЗ - Варна на печалба
Автор: Екип Varna24.bg 12:57 / 13.06.2018Коментари (0)1892
©
На заседание на ПК "Собственост и стопанство“ единодушно бе приет годишният финансов отчет за 2017 г. на "Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания  д-р Марко А. Марков – Варна“ ЕООД. Общинската болница приключи финансовата 2017-а година с положителен резултат от 139 184,04 лева, въпреки сериозните ограничения върху обема на дейностите, наложени от НЗОК, и отказа на здравната каса да заплаща извършената над лимита дейност.

Рестриктивната политика и наложените финансови рамки ограничиха до известна степен приема на пациенти в отделения с добър потенциал, към които пациентите имат повишен интерес и доверие.

Общият брой на извършените прегледи през 2017-а в Диагностично-консултативния блок е 16 592. Наблюдава се устойчива тенденция към повишаване броя на преминалите болни, хоспитализирани  в СБАЛОЗ. През отчетния период те са 12 861 души, което е ръст с 12.28 % спрямо 2016 г. Този факт се дължи както на нарастване на заболеваемостта в световен мащаб, така и на увеличения прием на пациенти от гр. Добрич и областта и, не на последно място, на доверието на пациентите в специалистите на болницата.

Най-голям принос в повишаването на броя на преминалите през здравното заведение пациенти имат отделенията по химиотерапия и лъчелечение. Само година след въвеждане в експлоатация на  "Комплекс Мултимодален линеен ускорител“, месечните приходите за дейност на отделението по лъчелечение са се удвоили.

През 2017 година болницата работи и по европейски проект за закупуване на  специализирана дозиметрична апаратура на стойност 388 хил.лв., която дава възможност за  ново, високотехологично лъчелечение и покриване на изискванията за комплексност на болничната дейност.

Огромен успех за СБАЛОЗ – Варна през отчетната година е и отличната акредитационна оценка – максимална за срок от 5 години на всички звена на болницата. Нещо повече, общинската онкологична болница за първи път получи акредитационна оценка за практическо пред и следдипломно обучение на бакалаври и магистри в сферата на здравеопазването, която е също отлична за срок от 5 години. След проведен конкурс в СБАЛОЗ- Варна вече работят 7 специализанти.

СБАЛОЗ – Варна приключи финансовата 2017 г. без дългосрочни финансови дългове и задължения по изплащане на медицинска апаратура.

Извършени са текущи ремонти дейности на сградния фонд и медицинската апаратура със собствени средства в размер на 95 хил.  лева.

Актуализирани са основните работни заплати до размера на договорените в Колективния браншови договор.

СБАЛОЗ – Варна показа, че има потенциал – база и квалифициран персонал, за да се справи с предизвикателствата на непрекъснатото нарастване на броя на болните с онкологични заболявания и да предложи модерно, адекватно и успешно лечение, както и качествено обслужване на своите пациенти.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: