Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
СБАЛОЗ – Варна става част от национална инициатива за предоставяне на безплатни перуки за онкоболни жени
Автор: Пламена Николова 15:53 / 16.03.2022Коментари (0)3426
©
"Красива всеки ден“ – "Жените в онкологията“ за жените с онкологични заболявания е мотото на информационната среща: "Как да поддържаме здравето и красотата си по време на химиотерапия и лъчетерапия“

"Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания д-р Марко А. Марков – Варна“ става част от националната благотворителна инициатива на сдружението "Жените в онкологията“ за предоставяне на безплатни перуки за дами, диагностицирани с рак на млечната жлеза, които са в процес на химиотерапия. Предоставени са над 40 перуки, от които жените, пациенти на болницата, ще могат да изберат най-подходящата за тях. За това ще помагат благотворително фризьор Елена Господинова от студио Ellness Hair&beauty, както и инициаторът на "Училище за грим“, което вече три години успешно помага на онкоболните жени да се чувстват красиви и желани дори в болестта - Илияна Начкова, съобщиха от пресцентъра на болничното заведение.

Освен с избора на перуки, жените, ще бъдат запознати накратко с методите на лечение и очакваните последствия от тях. Пред тях ще говорят Д-р Христина Ивановска, лъчетерапевт в СБАЛОЗ – Варна и член на Управителен съвет на "Жените в онкологията“. Темата на нейната презентация е: "Лъчелечение при карцином на млечна жлеза в ерата на Високотехнологичната лъчетерапия“. Лектор ще бъде и медицинският онколог доц. д-р Ася Консулова, председател на "Жените в онкологията“ – България. "Хирургия при карцином на млечната жлеза - от биопсията до естетиката“ е темата на хирурга д-р Моника Занева.

Към жените в залата ще се присъедини онлайн и актрисата Гергана Стоянова.

Жените с онкологична диагноза ще получат и професионални съвети за поддържане на кожата по време на лъчетерапия и химиотерапия, ще научат и как да овладяват нежеланите  ефекти от болестта с медицинска козметика.

Специализирана фирма за производство на медицински храни с допълнителен калориен прием ще представят възможностите дамите да поддържат тялото си в добра кондиция при страничните ефекти на химио и лъчетерапията.

Информационната среща "Как да поддържаме здравето и красотата си по време на химиотерапия и лъчетерапия“ е допълнение към първата в страната програма за психо-социална подкрепа на СБАЛОЗ – Варна, която включва АРТ-клуб, "Училище за грим“, професионална помощ и подкрепа от психолог, социални работници, юристи, която вече близо 5 години подпомага лечението на пациентите и дава подкрепа на техните близки по време на битката с болестта.

Информационната среща "Как да поддържаме здравето и красотата си по време на химиотерапия и лъчетерапия“ ще се състои на 18.03.2022 г. от 14,30 ч. на територията на "Отделение по лъчелечение“ в сградата на Диагностично-консултативния блок на бул. "Цар Освободител“ 100 (приземен етаж).

"Жените в онкологията“ -България (W4O-BG) е организация, създадена през 2019 година. Основна цел на дружеството е подобряване на качеството на грижа за пациентите с онкологични болести, както и на обучението на млади специалисти в България. По инициатива на "Жените в онкологията“ се организират различни обучителни инициативи като "Онкохелп“, започнали в КОЦ-Бургас, които сега се провеждат в цялата страна..

W4O-BG е част от The Global Alliance и ESMO организацията и участва успешно в изпълнението на техните задачи. Вече трета година "Жените в онкологията“ - България успява да предостави дарение от перуки на българските дами с онкологични болести.

Членовете на организацията са обединени от вярата, че противотуморното лечение е по-успешно, когато се запази или поддържа красотата и женствеността на пациентките. Защото всяка жена заслужава да бъде “Красива всеки ден"!

Програма:

14,30 ч  - откриване на информационната среща

14,35-15,30 ч – консултации с фризьор, гримьор и избор на перуки

15.00 ч. – дистанционно включване на актрисата Гергана Стоянова

15,30 ч – начало на лекционния цикъл

Д-р Христина Ивановска, лъчетерапевт. Член на Управителен съвет на жените в Онкологията.

Тема: Лъчелечение при карцином на млечна жлеза в ерата на Високотехнологичната лъчетерапия

Доц. Д-р Ася Консулова, Председател на Жените в Онкологията - България. Медицински Онколог

Д-р Моника Занева, хирург.

Тема: Хирургия при карцином на млечната жлеза - от биопсията до естетиката

Иглика Василева, "Bioderma“

Тема:  Грижа на кожата по време на лъчетерапия и химиотерапия.

Антония Трайкова, "Fresenius Kabi“

Тема: Хранителен и калориен баланс и необходимост от допълнителни медицински храни преди, по време и след провеждане на мултимодалното лечение при карцином на млечната жлеза

Кратка дискусия, ако има въпроси, които касаят всички. При лични въпроси – насочване на индивидуална консултация след края на събитието









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Прокуратура и МВР влязоха в офисите на Васил Божков
Лято 2024
Либерализъм и консерватизъм в Европа
България и Войната в Украйна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: