СФСМВР: Хаос цари в съдебната система след заведени дела от пожарникари и полицаи срещу МВР

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
13:48 / 25.02.2020
4580
Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) с тревога и недоумение посреща хаоса, който настъпва в страната по отношение съдебните дела, водени от служители на МВР /полицаи, пожарникари и граничари/ срещу МВР за неизплатен нощен труд, съобщават от организацията за Varna24.bg.

Ето какво още коментират от Управителния съвет на СФСМВР: 

"Различните съдебни състави излизат с противоречиви решения, с което се създава напрежение и неяснота относно това право.    

СФСМВР приема и спазва върховенството на закона, като не се противопоставя на решения на българския съд, които не са в полза на нейните членове. Това, което остава неясно, и изисква обяснение и тълкуване, е как при един и същ предмет на спора и няколкостотин окончателни съдебни решения, потвърждаващи това право, се получават и такива с диаметрално противоположни отсъждания и тълкувания в съседни районни съдилища или между две инстанции. 

Установяването на истината за фактите следва да става единствено на основата на обективен анализ на доказателствата по делото, при условия за равнопоставеност между страните и техните процесуални представители и като се избягва поведение, което може да се възприеме като привилегироване, предразположеност, предубеденост или предразсъдък, основан на служебно положение.     

Ние от СФСМВР се надяваме се разглеждането на тези искове да става в рамките на общите норми на закона, като при необходимост се отчитат особеностите на всеки конкретен случай и решението да е следствие на еднакво прилагане на закона, основано на спазване на основните критерии на правото, свързани с общочовешките ценности и ценностите на демократичната правна уредба в Република България. 

Ние, в СФСМВР, винаги сме намирали справедливост в българската правосъдна система, когато сме били обект на репресия или незаконосъобразни действия от страна на ръководители в МВР! Винаги сме приемали негативни за нас решения водени от принципа за върховенството на закона. Защото вярваме, че магистратите в България упражняват правомощията си и вземат решенията си единствено на основата на закона, фактите и доказателствата, водени от вътрешното си убеждение".

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).