Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
СФСМВР: Хаос цари в съдебната система след заведени дела от пожарникари и полицаи срещу МВР
Автор: Пламена Николова 13:48 / 25.02.2020Коментари (0)4552
© Varna24.bg
Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) с тревога и недоумение посреща хаоса, който настъпва в страната по отношение съдебните дела, водени от служители на МВР /полицаи, пожарникари и граничари/ срещу МВР за неизплатен нощен труд, съобщават от организацията за Varna24.bg.

Ето какво още коментират от Управителния съвет на СФСМВР: 

"Различните съдебни състави излизат с противоречиви решения, с което се създава напрежение и неяснота относно това право.    

СФСМВР приема и спазва върховенството на закона, като не се противопоставя на решения на българския съд, които не са в полза на нейните членове. Това, което остава неясно, и изисква обяснение и тълкуване, е как при един и същ предмет на спора и няколкостотин окончателни съдебни решения, потвърждаващи това право, се получават и такива с диаметрално противоположни отсъждания и тълкувания в съседни районни съдилища или между две инстанции. 

Установяването на истината за фактите следва да става единствено на основата на обективен анализ на доказателствата по делото, при условия за равнопоставеност между страните и техните процесуални представители и като се избягва поведение, което може да се възприеме като привилегироване, предразположеност, предубеденост или предразсъдък, основан на служебно положение.     

Ние от СФСМВР се надяваме се разглеждането на тези искове да става в рамките на общите норми на закона, като при необходимост се отчитат особеностите на всеки конкретен случай и решението да е следствие на еднакво прилагане на закона, основано на спазване на основните критерии на правото, свързани с общочовешките ценности и ценностите на демократичната правна уредба в Република България. 

Ние, в СФСМВР, винаги сме намирали справедливост в българската правосъдна система, когато сме били обект на репресия или незаконосъобразни действия от страна на ръководители в МВР! Винаги сме приемали негативни за нас решения водени от принципа за върховенството на закона. Защото вярваме, че магистратите в България упражняват правомощията си и вземат решенията си единствено на основата на закона, фактите и доказателствата, водени от вътрешното си убеждение".

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: