Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
СУ "Гео Милев" получи национална награда за "Устойчиво образователно лидерство"
Автор: Пламена Николова 15:41 / 06.12.2021Коментари (0)3080
©
Средно училище "Гео Милев“ - Варна получи национална награда  за "Устойчиво образователно лидерство“ от Междууниверситетския  институт по мениджмънт на образованието ИНТЕРАУЛА .  

Днес  доц. Пенка Кожухарова, представител на ИНТЕРАУЛА,  връчи приза  на  директора  Албена Павлова, в присъствието на част от педагогическия екип. Наградата е за всестранната работа на училището и постигнати високи резултати във всички сфери на образователния процес, както и по повод 40-тата годишнина от създаването на СУ "Гео Милев.

Годишната класация "Образователен лидер“ се прави от 2018 г. след преглед на постиженията в сферата на образователния мениджмънт. Целта на инициативата   е да се популяризират най-успешните управленски практики и модели в българското образование.

Екипът на СУ "Гео Милев“ е номиниран от проф.д-р Силвия Николаева, която заедно със свои колеги от Софийски университет " Св. Климент Охридски“ гостува през м. септември 2021 г. в  училището. Университетските преподаватели проявиха  интерес  към  свързаността между формалното  и неформалното образование, а целта на тяхното посещение бе  събиране на примери за добри образователни  практики. Те  се запознаха с извънкласните дейности в клубовете по интереси, националните програми, в които са включени учениците, както и работата по международни проекти.

По време на неформалната среща педагозите разказаха за интердисциплинарните  уроци, които обединяват няколко предмета  и се подготвят съвместно от няколко учители. Обсъдиха  как мотивират участието на учениците в извънкласни форми.  Учителите споделиха своята практика в използването на театралната педагогика  в обучението по чужди езици- английски, немски и руски, за прилагането на иновационни подходи в своята работа и в извънкласните форми.   Гостите проявиха интерес към работата на клуб   "Активно учителство“, в който участва част от екипа на училището и темите, които се разискват на техните срещи, както и работата с родителите в създаденото "Училище за родители“. Още по време на срещата проф.д-р  Силвия Николаева изрази общото мнение на университетския  екип, че са силно впечатлени от  мащабната и разнообразна дейност в училището, свързана с неформалното образование, което доведе и до номинация на СУ "Гео Милев“.

Обявяването на наградите се състоя на онлайн среща на 22 ноември 2021 г., в присъствието на Диян Стаматов  - председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета,  където всеки номиниран представи своите постижения. Участниците в срещата бяха впечатлени от работата в СУ "Гео Милев“, представена от директора Албена Павлова. Проф. Николаева  изрази своето мнение като сподели, че при посещението си в училището се е чувствала така, сякаш е влязла в класна стая пълна само с "отличници“.

В сборника, който подготвя ИНТЕРАУЛА ще бъдат включени материали  създадени от  екипа на училището: "Мултисекторният подход в образованието, "Живите работни листи“, "Зеленият химикал“ , интердисциплинарни уроци с родителите“ Слушането – важно умение на родителите“ и др.

Междууниверситетския  институт по мениджмънт на образованието връчва годишни  награди за постижения в следните категории: лидерство за устойчиво институционално развитие, приобщаващо лидерство, лидерство в класната стая, технологично- опосредствано лидерство и иновативно лидерство. 

Индивидуалната  годишна награда "образователен лидер“ се дава за управленски постижения , които са довели до уникални и устойчиви практики и последователи. Тази година приза  взе Мариана Георгиева, национален координатор и консултант на проект "Учителско лидерство“, която е дългогодишен партньор и води обучения  в  СУ "Гео Милев“.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
План за възстановяване и устойчивост на България
49-ото Народно събрание
Стрелба в Москва
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: