Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
СУ "Гео Милев" във Варна отбеляза 127 години от рождението на своя патрон
Автор: Пламена Николова 12:41 / 14.01.2022Коментари (0)2808
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Гео Милев":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
127 години от рождението на своя патрон отбелязва днес  Средно училище "Гео Милев"- Варна.

По традиция денят започна с поднасяне на венец пред бюст- паметника на Гео Милев. С цветя и минута мълчание ученици и учители изразиха своята почит и преклонение пред паметта на поета и литературното му наследство.

Тази година празникът е чакан с особено вълнение и нетърпение, а усещането за празничност е по-силно, защото всички ученици са на училище, съобщиха от учебното заведение.

Подготовката започна  месец преди годишнината на поета. Първокласниците преписваха и илюстрираха със свои рисунки най-известните детски стихотворения на  Гео Милев и Леда Милева. За празничния ден  те ще подредят  изложби от своите творби в   класните стаи, ще рецитират стихове на Гео Милев. Изненадата за тях е от учениците от пети клас, които са подготвили празничен видеопоздрав за най-малките.   

Годишнината на своя патрон първокласниците посрещат в изцяло обновена среда, с нови учебни  масички и столове, които  правят стаите още по-цветни и удобни за работа и творчество.

Учениците от втори клас за празника са изработили  постери по произведения на поета, които ще подредят в своите стаи. Те са научили и много стихове, които ще представят на своите съученици. Третокласниците подготвят екипни проекти – постери и презентации,  свързани с живота и творчеството на Гео Милев. Учениците от четвърти клас изработват книжки с детските стихове на поета, които сами  илюстрират, пишат съчинения, разкази и стихове посветени на празника и патрона на училището.

Във фоайето на училището е подредена изложба от ученически творби. Тя е събрала най-добрите портрети на поета, негови илюстрирани произведения, книжки, постери, картички. Всеки ученик докоснал се до живота и поезията на Гео Милев  е пресъздал своето усещане за твореца и неговото творчество.

Учениците днес ще проведат тържествен час на класа  посветен на патрона на училището. Те сами избират върху какво да поставят акцента –да прочетат негови стихове или стихове посветени на него, да споделят   факти и информация за живота му  или да говорят за въздействието на неговата личност и стихове.

В програмата за празничния ден е включен   тържествен концерт и награждаване с грамоти на най-изявилите се през годината ученици, които  са се класирали на призови места в състезания, турнири и фестивали.

 Учениците от пети до седми клас ще участват в спортен празник, особено  чакан и желан след дългото отсъствие от училище по време на онлайн обучението.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
Издирват 17-годишно момиче от Дупница
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: