СУ "Гео Милев" във Варна партньор в интересен международен проект

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
11:50 / 12.02.2021
1563
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Гео Милев":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
123 ученици от България, Естония, Полша, Италия и Унгария  участваха едновременно в  онлайн състезание, организирано в  платформата  "Kahoot“.  Те отговаряха на 25 въпроса свързани с наука, научни открития и бележити учени. Състезанието е част  от дейностите по проект   STEAM the Music /СТЕАМ в музиката / по програма "Еразъм+“. Проектът е двегодишен и е насочен към ученици на възраст 12-13 години. Средно училище "Гео Милев“ – Варна е българският партньор в проекта, който отговаряше за провеждане  на състезанието.

Всяка държава подготви по пет въпроса свързани с научни факти. Учениците бяха  предварително запознати с въпросите, за да потърсят информация сами и да намерят верните отговори.  Те трябваше да научат къде са  създадени приложенията  Skype и Bolt,  кой е италианският учен, получил Нобелова награда през 1986 г., името на полския учен- жена, получила Нобелова награда за химия и физика, какво е заглавието на книгата на известния полски астроном  Николай Коперник, името на микробиолога описал бактерията Lactobacillus bulgaricus и много други интересни   факти.

Платформата "Kahoot“ е позната и използвана в обучителния процес, но предизвикателството в случая  бе организирането и синхронизирането  на всички участници. Някои от учениците се включиха от своите училища, други от домовете си.

Състезанието донесе много радост и емоции на всички участници. В условията на изолация те се почувстваха заедно, част от една общност.

Най добре се представи Gaia от Италия, с 25 верни отговора и 24397 спечелени  точки. Българските ученици се наредиха сред първите 30 участници.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...
Община Варна обяви свободните места за първо класиране в детските...
На прага на летния сезон сериозен проблем тревожи бранша по морет...
Вход свободен и празнична програма на 6 май в Парк-музей "Владисл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).