Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
јнализи
¬арна
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
—агата с делото срещу ћарешки продължава в јпелативен съд-¬арна
јвтор: ѕламена Ќиколова 12:17 / 23.07.2020 оментари (4)1648
© Varna24.bg
јрхив
¬ъв ¬арненски€ апелативен съд започна дело за изнудване срещу подсъдимите ¬еселин ћарешки и  расимира  олева. ѕроизводството пред въззивната инстанци€ е образувано по протест на прокуратурата и жалба на частни€ обвинител и граждански ищец јсен ћиланов, с които се иска отм€на на оправдателна присъда, постановена от ќкръжен съд Ц ¬арна, съобщават от пресслужбата на јпелативна прокуратура във ¬арна.

—ъдебни€т състав счете за необходимо да из€сни имуществени отношени€ между двамата подсъдими, каквито в протеста се твърди, че съществуват. ¬еселин ћ. и  расимира  . отказаха да дават об€снени€. «атова съдът прецени за нужно да установи фактите чрез писмени доказателства и разпит на свидетел, който ще бъде призован.

ѕредмет на въззивна проверка е присъда от 18 октомври миналата година, с ко€то ¬арненски€т окръжен съд е признал за невинен подсъдими€ ¬еселин ћ. по обвинението, че в периода 9 октомври - 16 ноември 2014 г. с цел да принуди јсен ћ. да поеме имуществено задължение - да му заплаща ежемесечно сума в размер на 10 хил€ди лв., го заплашил с увреждане на имущество - разрушаване на стопанисваното от него заведение и с друго противозаконно действие с тежки последици - създаване на пречки и преустанов€ване на търговската дейност на заведението. ƒе€нието било придружено с унищожаване и повреждане на имущество и е причинило значителни вреди в размер на 14 838,37 лв. ѕодсъдимата  расимира  . също е била оправдана.

—рещу ¬еселин ћ. е било повдигнато и обвинение за това, че на 15 октомври 2014 г. е причинил на  остадин  остадинов, в качеството му на длъжностно лице - общински съветник, лека телесна повреда. ћинали€ юни ќкръжни€т съд констатирал, че е настъпила абсолютната погасителна давност за това обвинение и е прекратил† частично наказателното производство. √ражданските искове за 40 хил€ди лв - обезщетение за претърпени неимуществени вреди и за 14 838,37 лв Ц за имуществени вреди, не са били уважени.†

ѕървата инстанци€ е стигнала до извод, че не е извършено престъпление. Ќе са били събрани доказателства, че с поведението си ¬еселин ћ. е осъществил заплаха - необходим елемент от престъплението "изнудванеУ.

ѕресслужбата на јпелативни€ съд припомн€ и хронологи€та на делото: ѕрез 2017 г. председател€т на първоинстанционни€ съдебен състав се самоотведе и то беше преразпределено на друг докладчик. ¬последствие бе представено решение на ÷» , удостовер€ващо, че подсъдими€т е избран за народен представител и е получил имунитет, което предпостав€ пром€на в подсъдността на разглеждане на делото. ѕроизводството беше прекратено и изпратено по компетентност на —офийски€ градски съд. ¬ — обаче го върна ќкръжни€ съд във ¬арна. ѕоследва отвод на съдебни€ състав и избор на нов.

—ледващото заседание пред јпелативни€ съд е насрочено за 14 септември.ќще по темата: общо новини по темата: 46
17.11.2020 »
14.09.2020 »
11.09.2020 »
21.10.2019 »
18.10.2019 »
18.10.2019 »
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
—ъщото ще стане като с ÷ветанчо,невинен, даже може и да осъд€т и жалбоподател€
0
 
 
÷€ла ¬арна знае че взе на сила разработено заведение а сега невинен естествено, поне да не беше фалирал заведението имаше прилично хора преди този малоумник да започне да го работи!
0
 
 
“ой затова ли си купивА¶вА¶ и във власта. рЯШБ
 оментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« Ќоември 2020 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
¬иж още:
јктуални теми
√рипна епидеми€ обхвана страната
“¬ и шоу сезон 2020/2021 г.
ћомиче е убито в √аличе
ѕроф. „ирков ще прави кардиоболница във ¬арна
—анирането на сградите
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в ¬арна и региона.
e-mail:
јнкета
 ак се справ€ ќбщина ¬арна с овлад€ването на последиците от проливните дъждове?
ћного добре
ƒобре, но можеше и по-добре
Ќе се справи
ѕълна трагеди€

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
≈кип
ѕравила
¬арненци във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2008 - 2019 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Varna24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Varna24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: