Само 1/30 от строителните отпадъци във Варна стигат до в депото

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:05 / 30.05.2017
1568
При бурното строителство във Варна само 600 т от общо 20 000 тона строителни отпадъци отиват в регионалното депо. Това означава, че останалата част се хвърля в дерета и по поляни, посочи проблема на среща със строителния бранш инж. Тихомир Тимов, началник на отдел "Общинска инфраструктура" в община Варна.

Регионалното депо в Аксаково беше изградено миналата година с европейски средства по ОП "Околна среда" между 3 общини, сред които Варна е с най-голям дял. Когато не се спазва Законът за управление на отпадъците, от МОСВ ще бъде наложена изключително голяма санкция на общините, коментира зам.-кметът на Варна инж. Христо Иванов.

От общината са пуснали предупредителни писма до строителните предприемачи и при неизпълнение на предписанието ще се налагат глоби на нарушителите, а и няма да бъдат издадени разрешителни за влизане в експлоатация на новите обекти, каза Иванов.

Оказа се, че цената за изхвърляне на боклуците на регламентираното сметище е доста солена - 11.20 лв. без ДДС на тон, като 90 на сто отиват за такса на държавата.

Източник: Труд


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).