Само 26 блока са кандидатствали за саниране във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:14 / 23.07.2015
622
Липсата на доверие в местната власт и държавата, както и подмолни слухове, са причините за слабия интерес към програмата за саниране във Варна. Това заяви в предаването "Зала Пленарна" по Дарик зам.-кметът на града инж. Христо Иванов. До момента собствениците от едва 26 блока, от общо 665 имащи право да кандидатстват, са подали заявления. Броят им е в пъти по-малък спрямо този в други общини, в които населението по-малко.

"Това е една апатия от гражданите на Варна, която не мога да си обясня. Има и подмолно влияние, че ще се случи нещо и не трябва да се участва, че хората ще си загубят собствеността. Може би хората в другите градове вярват повече в местната власт и държавата. Във Варна вероятно това доверие е загубено в последните години. Правим възможното да убедим варненци, че санирането може да се случи в кратки срокове и безвъзмездно. Тук говорим за значителни средства, които иначе трябва да се осигурят от собствениците", коментира Иванов.

Същинските строителни дейности по санирането вероятно ще започнат следващата година. Общината вече е обявила две обществени поръчки.

"За изпълнение на строителните дейности трябват рамкови споразумения с фирмите. Смятам, че в рамките на 5 месеца ще приключи изборът на изпълнители. През зимния период няма да се извършват строителни дейности и те могат да започнат през пролетта. Вече имаме 23 сключени договора със сдружения на собствениците. Имаме готовност след избора на изпълнител на енергийния одит да възложим обектите, на които да започнат дейностите. За да се затвърди доверието в това, че нещата ще се случат, би било хубаво максимално бързо да се реализира проект, за да се покаже, че програмата работи и няма подмолни камъни. Това ще бъде една добра реклама за дейността", каза зам.-кметът по инфраструктурата.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Община Варна се включва в националната здравна кампания за борба ...
Секира! 80 лева струва телешката пържола от 200 гр. на Морската г...
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...
ОДМВР-Варна: Неправилна маневра и отнето предимство са причините ...
Пиарът на "Промяната" качи страшна снимка от мелето край Аксаково...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).