Само 4 майки протестираха символично във варненски мол

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
12:29 / 31.03.2015
1951
4 от 140 заявили присъствие в социалната мрежа майки дойдоха на срещата в един от варненските молове. Причината да се съберат бе да изтъкнат, че има много по-важни проблеми за майките от кърменето на обществени места.

"Във Варна всяка година има по няколко детски самоубийства, десетки убити деца на пътя, за които не се говори толкова. Трябва да спре да се спекулира с този проблем с кърмачката и да се обърне внимание на много по-сериозните неща", каза майката на 6-месечния Виктор.

Според нея кърменето е естествен процес и както всички хора се хранят в мола, така и майките имат право да нахранят децата си, било то и като сучат.

Всички те заявиха, че биха кърмили в търговския център и на други обществени места, но по дискретен начин - или с шал, или със специални блузи за целта.

"Аз лично му нося мляко в шишенце, но храненето на бебето е избор на майката и ако тя реши да го храни по естествен начин, не може да бъде обвинявана за това", коментира друга жена.

Екип на "Народно дело" посети специалната стая за повиване на пеленачета, за която от моловете твърдят, че е пригодена и за хранене. Хигиената е на високо ниво, но затова пък липсват условия, където жените могат да седнат, държейки бебетата си в скута, което вероятно ще бъде оправено скоро.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна
Възпитаник на ТУ-Варна от Австралия посети вуза 35 години по-късн...
Студенти от МУ-Варна се представиха на важен международен форум
Внимание! "Синята зона" не работи в празничните дни във Варна, но...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).