Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
¬арна
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
ќбщество
Ѕизнес
 риминални
»нституции
ƒруги
„итателски
—амо два плажа край ¬арна с кристално чиста вода
јвтор: ≈кип Varna24.bg 08:35 / 04.06.2018 оментари (2)6025
© Varna24.bg
„истотата на водата на варненските плажове се е влошила†и само на две ивици качеството им е оценено като отлично. “ова става €сно от последни€ доклад на ≈вропейската агенци€ за околната среда, показа проверка на ƒарик. ¬ проучването, което се прави ежегодно преди началото на всеки летен сезон и има за цел да ориентира туристите, са използвани данни за 2017 г.†

¬ предишни€ доклад†отлична оценка†получиха 13 ивици във ¬арненска област, от които само†плажовете "ћорско око" в курорта "«латни п€съци" и " ъмпинг Ћуна" в Ѕ€ла†€ запазват.†

ќт "отлично" на†"добро"†е променено качеството на†ивиците в курортите "—в. св.  онстантин и ≈лена", "—лънчев ден" и "«латни п€съци", ‘ичоза, ¬етеран, ѕаша дере,  амчи€, Ўкорпиловци. ¬ тази категори€ попада и единствени€т градски плаж във ¬арна†"Ѕриз Ѕуните", където предишни години водата беше определ€на като изключително чиста.

 ачеството на водата на†÷ентрални€т плаж във ¬арна†е оценено като†задоволително. ¬ същата категори€ попадат†ёжни€т плаж†и този в квартал†"јспарухово".

¬одата на†ќфицерски€ плаж†в морската столица за поредна година е посочена като†най-замърсената не само в региона, но и в ц€ла Ѕългари€.

ѕрез последните години значително се е вложило качеството на водите на†плажовете в Ѕ€ла. ѕреди те имаха отлични показатели, но според последните данни качеството там е†"задоволително".†

Ќа север от ¬арна повечето ивици имат кристално чиста вода. »зключение прав€т плажовете "Ѕожурец", "Ѕолата", " рапец" и "ƒуранкулак", където качеството на водата е определено като добро. ѕо†ёжното „ерноморие† ситуаци€та е сходна и всички ивици имат отлични или добри оценки.

»зследването на ≈вропейската агенци€ за околната среда обхваща 21 801 крайбрежни и вътрешни места за къпане в ц€ла ≈вропа. Ќад 96 % от т€х са отговар€ли на минималните стандарти за качество на водата, а при 85 % от т€х то е отлично. ћестата с "лошаУ оценка, каквато има ќфицерски€ плаж във ¬арна, са 1,4 %.
«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
ѕо пътищата днес имаше по-чиста вода рЯШВ
Aнонимен
на 04.06.2018 г.
+2
 
 
јко ние не пазим околната среда, н€ма как да се над€ваме плажовете да са с кристално чиста вода.
 оментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« ёни 2019 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
¬иж още:
јктуални теми
„ерно море в ѕърва лига, сезон 2019/2020
Ќационален отбор на Ѕългари€ по волейбол
ћоторист загина край ¬арна!
»кономическа зона "“раки€"
’ороскоп за ден€
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в ¬арна и региона.
e-mail:
јнкета
 ак се справи общината с почистването на снега?
ћного добре
ƒобре, но можеше и по-добре
Ќе се справи
ѕълна трагеди€

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
≈кип
ѕравила
¬арненци във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2008 - 2019 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Varna24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Varna24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: