Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Само една варненска майка се осмели да протестира
Автор: Екип Varna24.bg 11:37 / 10.12.2015Коментари (21)5032
© Varna24.bg
Пълен провал претърпя протестът на майките в морската столица, предаде репортер на Varna24.bg. Демонстрацията на недоволство беше насрочена за 11 часа днес пред сградата на Община Варна. В уречения час обаче там имаше една-единствена майка. 

"Реших да дойда, за да защитя правата на майките. Не е справедливо един политик да получава много повече, а една майка, даваща живот - да се гаврят с нейните права и отглеждането на децата. Вероятно останалите майки са се уплашили от студа и вятъра и затова не дойдоха“, сподели единствената недоволна варненка, осмелила се да излезе на улицата, за да защити гражданските си права.

Припомняме исканията, разпространени от организаторите на протеста: 

1. Да се намали периодът, на база на който се изчислява обезщетението при бременност и раждане на 18 месеца,така както бе въведен през 2014г. Дори той ощетява майките,намиращи се в началото на тяхната кариера,тъй като те със сигурност имат увеличение на първоначалната си заплата в предходните 2 години.

В другия случай - те все още не са натрупали такъв стаж слизайки от студентската скамейка, а им предстои цял живот осигуряване на все по-висока заплата.Тези средства директно се отнемат от осигурените майки без каквото и да е правдоподобно основание.

2. Обвързване на минималната работна заплата (МРЗ) с размера на обезщетението, което получават майките в периода между първа и втора година на детето, което да позволи да отглеждат спокойно децата си и да избегнат финансовата принуда за завръщане на работа и оставяне на децата в детски заведения,на възраст в която децата не са изградили своя имунитет и боледуват често

3. Увеличаване на детските добавки до санитарния минимум от 15% -16 % от МРЗ или 60 (при МРЗ от 380лв) и получаването им от всички деца, без обвързването им с доходен критерий, образование или поредност на раждане в семейството.

4. Осигуряване места за всички деца в общински и ведомствени детски ясли и градини,задължаване на общинските власти да изплащат временно компенсации на всички родители, чиито деца, над 2 г. възраст, въпреки подадено заявление, не могат да бъдат приети в общински детски ясли и градини.

5. Осигуряване на обезщетенията за майчинство на студентките, родили до 2 години след дипломиране във ВУЗ.

6. Адекватна здравна грижа за бременни, майки и деца. Осигуряване от страна на държавата на финансиране коригирането на програмите за майчино и детско здравеопазване с поемането на всички необходими и изисквани от докторите изследвания.

Подсигуряване на нужното количество ваксини,съобразно данните за раждаемостта в страната, които да са одобрени от ИАЛ,а не внесени и прилагани незаконно върху децата ни без да са тествани.

7. Осъвременяване обезщетенията за деца в неравностойно положение съобразно актуалния размер на МРЗ

8. Поемане от бюджета на цялостния пакет от необходими рехабилитационни грижи при недоносените деца до навършване на 3 години - изследвания, логопед, психолог.

 











Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Diana Moneva 1
премахни филтъра

0
 
 
браво на майката ,а за другите нали не валеше днес червен сняг?????
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: