Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Само във Varna24.bg: Новият мол "Delta Planet" ще грабва със зелени градини на покрива
Автор: Пламена Николова 12:28 / 23.11.2018Коментари (7)41009
Зелена градина ще кани варненци на покрива на новия търговски център Mal Delta Planet Varna. Най-голямото кино и най-големият фитнес във Варна ще посрещат активните хора на морската столица. Това разкри ексклузивно в интервю за Varna24.bg Алекс Линчев, Мениджър на Mal Delta Planet Varna.

- Г-н Линчев, морската столица очаква с нетърпение откриването на най-новия варненски мол. Кога Delta Planet Varna ще отвори врати?

- Ние сме в последния етап от заключителната фаза на строителството и до броени месеци ще представим пред варненци нашия цялостен проект. В момента завършваме работата по последните корекции, наложени от изискванията на наемателите, и се готвим за голямото начало. Държим да започнем работа напълно подготвени за високата цел, която сме си поставили – да въведем във Варна един напълно нов стил на шопинг и забавление. Предстои обявяване на датата на откриване на Delta Planet Varna, както и разкриване на интересни новини около проекта. 

- Кои са елементите на този нов стил на шопинг?

- Това на първо място е шопинг, който отговаря на модерния lifestyle на активните българи. Ние ще предложим на варненци нови за града световни брандове, които скоро ще им станат любими като Pinko, Desigual, Ralph Lauren, Marco Polo и други. Спортуващите ще открият единствения във варненски мол магазин на Sport Depot, а родителите ще могат да пазаруват в най-големия в търговски център в града магазин за играчки, разположен на над 1200 кв. м. Когато говорим за хора с активен начин на живот, нашето специално предложение за тях ще бъде Фитнес центърът – най-големият във Варна – на площ от над 1000 кв. м. Модните фенове ще намерят при нас най-големите в града магазини на обичаните от младите хора марки. Една от емблемите на съвременния градски стил на живот – Starbucks ще отвори единственото си кафе във варненски мол, а също и Costa. Радвам се, че ще поканим варненци в най-голямото кино извън София от световната верига Cinema City, което разполага с 12 зали. Ще отворим и първата във Варна 4DX зала. Преплитането на нови за града и дори за страната забавления с традиционния шопинг ще е една от най-интересните иновации в търговския микс.

- Вие ще излезете на пазара след известно отдръпване от строителството на молове в последните години. Какви са особеностите на Вашия проект, които ви карат да вярвате, че ще бъде успешен?

- Delta Planet Varna ще бъде не просто поредният мол, а първият голям търговски център в страната ни, който ще бъде открит след голямата вълна от нови молове преди десетина години. Ние имаме своите сериозни основания да вярваме в успеха на проекта – и заради новата концепция, за която говорихме досега, и заради параметрите на комплекса, които определят неговата уникалност. Delta Planet Varna ще бъде наистина мащабен обект – и за Варна, и за България. Той се простира на 100 000 кв. м. площ. Сградата е на четири нива, с над 1300 паркоместа и отдаваема търговска площ от над 40 хиляди кв. м. Аналитични системи от последно поколение и опита на екипа, поел управлението на Delta Planet, гарантират оптималното управление на човекопотока до всички търговски нива. Убеден съм, че Варна е готова, дори бих казал отдавна заслужава търговски център с такъв модерен, просторен и светъл интериор и добре интегрирани открити общи площи.

На каква стойност е проектът?

- Проектът е на стойност 120 млн. евро. Важно е и кой стои зад инвестициите в нашия проект. Това са сръбската компания Delta Real Estate, част от Delta Holding, и известната в страната ни АП инвест. Първата компания е един от най-големите инвеститори на Балканите, която има в портфолиото си реализирани проекти на молове в региона с общо 250 000 кв. м отдаваема площ и още 600 000 кв. м, които предстои да се пуснат в действие в близко бъдеще. Сред действащите вече са двата обекта на търговския център Delta City в Белград и Подгорица, а сред предстоящите – молове от веригата Delta Planet в Белград, Баня Лука и Ниш. АП инвест е собственост на двамата български предприемачи Ангел Ангелов и Петър Дудоленски, които имат широк спектър от инвестиции в сферата на недвижимите имоти, здравеопазването, селското стопанство и търговията. Инвеститорите, част от АП инвест са едни от малкото български експерти с изключително богат опит в развитие и управление на молове като първия търговски център от голям мащаб Mall Sofia и Mall Plovdiv. Изпълнението на проекта е на варненската фирма Планекс.

- С какво ще е по-различен от останалите молове във Варна?

- Ние ще се различаваме дори при пръв поглед – ще ни познаете по зелените градини и по откритите тераси, абсолютна новост сред търговските центрове във Варна. Delta Planet Varna развива на по-високо ниво идеята за ритейлтейнмънт – комбинация от шопинг преживявания, интерактивен интериор и забавления, които да оставят цялостно позитивно впечатление у посетителите. Това е сравнително нова концепция при моловете в България и вярвам, че ще бъде успешна, особено в динамичен град като Варна. Наше проучване показва, че това, което варненци най-много искат от един нов мол (12,6% са го посочили като първо желание), е повече развлечения и забавления, заедно разбира се с по-голямо разнообразие от магазини и услуги, и места за хранене. Ние ще предложим точно това взаимно проникване на шопинг и забавление, което ще накара варненци да се почувстват в Delta Planet като в свой нов, модерен дом.

Алекс Линчев е Asset Manager в Delta Real Estate България и Mall Manager в Delta Planet Varna. Завършил е бизнес администрация и икономика в България и в Лондон. Има над 14-годишен опит в недвижимите имоти и бизнеса с фасилити  мениджмънт, лизинг, маркетинг и асет мениджмънт във Великобритания и България. През последните осем години отговаря за търговска площ от над 62 хиляди квадратни метра в моловете на една от най-големите строителни компании в Централна и Източна Европа – полската GTC, понастоящем дъщерно дружество на американския инвестиционен фонд "Лоун стар".



Още по темата: общо новини по темата: 17
15.08.2019 »
28.05.2019 »
08.04.2019 »
29.03.2019 »
28.03.2019 »
28.03.2019 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 24.11.2018 г.
0
 
 
Еми няма как да се вижда озеленяване на покрива, като още не е свършил ремонта .. тепърва сега започва. Самата сграда е огромна няма как да стане за няколко месеца, хората са казали : "ще поживеем,па ще видим".
Aнонимен
на 24.11.2018 г.
Aнонимен
на 23.11.2018 г.
0
 
 
Ангел и Петър са много добре познати - не кадърни в управлението и изключително добри в краденето и затриването на печеливши фирми. Хората в основата на фалита на Карфур и Пикадили. Делта пък са друго нещо - ако някои се сеща, са собственост на т.нар. Земунски клан, Сърбия. Делта Макси, част от Делта Холдинг, бяха собственици няколко години на веригата Пикадили. Известни с неплащането към доставчици, натрупаните дългове и фалита на над 400 български производителя. Как да не се радваш на такива "инвеститори"!
Aнонимен
на 23.11.2018 г.
+1
 
 
Както казват хората всяко чудо за 3 дни. Итой бързо ще фалира и няма да има нужда от него. Изпраха си парите пък дали ще работи няма значение.
Aнонимен
на 23.11.2018 г.
+1
 
 
Не се вижда озеленяване по покривните части на представения проект.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: