Само за седмица здравни инспектори от Варна извършили 422 проверки

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:54 / 29.09.2015
746
422 проверки са извършени от служителите на РЗИ - Варна през миналата седмица. Това сочи справката на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в града, на база данните от изминалите 7 дни, предаде "Фокус". 

Във връзка със забраната за продажба на алкохолни напитки на лица под 18 години, служители при РЗИ-Варна са извършили 15 проверки.

Във връзка със забраната за тютюнопушене в закритите обществени места, включително обществения транспорт и закритите работни места и някои открити обществени места, служители при РЗИ-Варна са извършили общо 156 инспекции.


Здравните инспектори са участвали и в провеждането на тематични проверки. Тематична проверка за установяване зоните на водоснабдяване и пунктовете за обеззаразяване, в които не са въведени все още автоматизирани системи за обеззаразяване на водата. Тематична проверка за спазване на здравните изисквания в целодневните и полудневните подготвителни групи по предучилищна подготовка, разкрити към учебните заведения. 

От служители на отдел "Медицински дейности" са извършени 20 инспекции, от които 7 на аптеки, една на дрогерия и 12 в лечебни заведения във Варна и областта. Извършени са една регистрация и една промяна в обстоятелствата по вече извършена регистрация, както и две заличавания от Регистъра на лечебни заведения и хосписите. Издадена е една служебна бележка за недостатъчност. Няма наложени административни санкции.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).