Санират още 8 блока във Варна с над 1,5 млн.лв.

Автор: Пламена Николова
Коментари (2)
15:31 / 09.08.2019
1584
Община Варна ще подаде проект за саниране на осем блока в града. Съветниците от ПК "Финанси и бюджет“ дадоха съгласието си  администрацията да внесе проектно предложение "Енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради“, което се финансира по процедура "Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020“   по Оперативна програма "Региони в растеж“.

Стойността на безвъзмездната финансова помощ е малко над 1,5 млн. лева, като целта е обновяване на осем жилищни блока във Варна и намаляване разходите за енергия.

Членовете на комисията гласуваха и отпускането на 1,5 млн. лева от местната хазна за собственото участие на общината в проектното предложение "Екологично чист транспорт на Варна“. До края на месеца администрацията ще кандидатства по европроект за покупката на нови електрически автобуси и тролейбуси.

"Безвъзмездната помощ е в размер на 70 млн. лв., а собственото участие на общината – до 1,5 млн. лева без ДДС. С изпълнението на проекта, финансиран по оперативна програма “Околна среда 2014-2020", ще се обнови напълно автопаркът на "Градски транспорт““, каза Ани Николова, директор на дирекция "Европейски и национални оперативни програми" в Община Варна. Тя припомни, че за последните шест години общината реализира три европейски проекта, по които бяха купени нови 85 автобуса и 30 тролейбуса.

Съветниците определиха също дивидента за 2019 г. за две от печелившите общински търговски дружества. "Пазари“ ще трябва да внесе в местната хазна 130 хил. лв., а "Обреди“ – над 125 хил. лева.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).