Санитарна резитба на дървесните и храстови растения се извършва във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
11:22 / 02.06.2020
1933
Месеците преди и след вегетационния период, пролетта и есента, е времето, в което се извършва санитарната резитба, повдигане на корони, освобождаване на контактната мрежа на тролеите, а когато това е наложително и отсичане на заболели дървета. Тези дейности се  извършват по график, по сигнали на граждани и институции, както и при аварийни ситуации. Задължително при всички посочени варианти специалисти извършват оглед, изготвя се експертиза и чак тогава се пристъпва към изпълнение на съответната дейност. Важно е да се знае, че в "Приморски“ има паспортизирани 35494 дървета.

През 2018 г. са извършени основни и санитарни резитби на повече от 400 дървета по бул. "Чаталджа“, бул. "Цар Освободител“ в участъка от бул.  "Княз Борис I" до ,, Осми Приморски полк", в района на спирка "Почивка“, пространството прилежащо към Народно читалище "Отец Паисий“, в дворове на учебни и детски заведения, в междублокови пространства, по заявка на граждани.

През изминалата 2019 г. процесът основна и санитарна резитба и поддръжка на дървесната растителност на територията на Район "Приморски" продължи отново на два етапа – преди, през пролетта и след  вегетационния период, есента. Дейностите бяха извършвани по сигнали на граждани и институции по реда на тяхното постъпване в районната администрация и възлагане за изпълнение от страна на Община Варна. С цел освобождаване на контактната мрежа от прорасли клони, беше направена санитарна резитба по маршрута на тролей № 86 по бул. "Цар Освободител“ и в района на спирка "Почивка“. Повдигане на корони  беше извършено на дървета по ул. "Царевец", по бул. "Цар Освободител" в отсечката между бул. "Осми Приморски полк" и ул. "Битоля".

От началото на 2020 г. в администрацията на Район "Приморски" са постъпили 72 сигнала, свързани с искания за извършване на резитба на дървета и храсти. До  22 април, когато влезе в сила забраната за резитба са обработени короните на  215 дървета по ул. "Чаталджа", ул. "Княз Николаевич", ул."Цимерман", ул."Капитан Рончевски", спирките "Струга" и "Победа", в района на Двореца на културата и спорта.

Тази дейност ще се възобнови след края на вегетационния период – през есента. Изключения се допускат при аварийни ситуации.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби
Голям проект във Варна продължава да предизвиква масово недоволст...
Днес за последно варненци ще са на аванта
Ето какво ще бъде времето във Варна днес
Изложба на картини с пъстро настроение и иновативни скулптури оча...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).