Санкционират учителката, завела самоволно деца на църква

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:15 / 02.12.2009
3109
Учителката Мариана Жечева от Хуманитарната гимназия няма да бъде наказана за това, че е завела ученици на църква, която не е православна, в съботен ден и при обявена грипна ваканция. Жечева обаче ще отнесе санкция за това, че не е уведомила за действията си ръководството на училището. Това заяви началникът на Регионалния инспекторат по образование Николинка Даскалова.

Според ВМРО-Варна учителката по немски и класен ръководител на 8-ми клас завела класа си на двучасова църковна служба в сградата на „Обединени Божии църкви". Това е станало на 31 декември, събота, ден след обявяване на грипна ваканция във Варна, без знанието и изричното разрешение на родителите на всеки един от учениците. Предния ден Жечева освободила децата от час на класния ръководител, с уговорката на другия ден да ги заведе на църква, което учениците с охота приели. "Воеводите" изпратиха и протестна декларация до инспектората по образование с искане учителката да бъде наказана.

Проверката на инспектората установи, че няма нищо тревожно в случилото се, обясни началникът Даскалова. "Оказа се, че филмът не шведски, а съветски", коментира Даскалова. Децата са посетили друга църква със съгласието на родителите си, като това е станало в рамките на Деня на реформацията. Освен това часът на класния не се провежда в петък, а в понеделник, поясни образователният шеф.

По случай религиозния празник Ден на реформацията на 31 октомври евангелски и протестантски църкви във Варна организираха „Ден на отворените врати". С посетителски обиколки варненци бяха запознати с историята на реформацията, зараждането на протестантското движение и навлизането му в България.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
07.12.2009 Учителката, завела деца на Евангелистка църква, ще бъде наказана
30.11.2009 Три жалби от родители във връзка с учителката от Хуманитарната гимназия
13.11.2009 ВМРО - Варна са подали жалба срещу учителка завела учениците си на Неделна петдесятна църква
Още новини от Новини от Варна:
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).