Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Сдружение "Семеен център – Мария“ се включва в #ЩедриятВторник 2020
Автор: Пламена Николова 14:29 / 30.11.2020Коментари (0)1221
Сдружение "Семеен център – Мария“, Варна се включва в #ЩедриятВторник 2020 с дарителска кампания за изграждане на беседка за занимания на открито към Дневен център "Слънчевата къща“. 

Кампанията разчита на родители, местна общност, хора, които приемат каузата присърце и може да бъде подкрепена с онлайн дарения в Платформата.бг и ДМС и с дарителски SMS на 17777 с текст DMS BESEDKA 

През 2020 г. #ЩедриятВторник е на 1 декември – Световен ден на дарителството и доброволчеството, на който благотворителните организации използват силата на социалните медии, за да достигнат до сърцата на милиони дарители в над 110 държави по целия свят. 

В България партньор на движението #ЩедриятВторник е Фондация Bcause, която дори в годината, превзета от пандемия, не спира да подкрепя организациите в техните мисии да се грижат за най-уязвимите хора от обществото. Сдружение "Семеен център – Мария“ бяхме избрани за участие в Акселератор #ЩедриятВторник за мотивирани организации, които искат да се обърнат към дарителите и заедно да променят своите общности и среда. 

Нашата кампания е за/предвижда да се изгради беседка и осигури възможност за отдих и занимания на открито на младежите с множество увреждания – потребители на услуги в Дневен център "Слънчевата къща". Те са нашите 24 добродушни слънца, които ни вдъхновяват. Центърът е изграден в подблоково пространство и няма двор; младежите са затворени вътре целогодишно. Решихме да променим това и да построим беседка, където да провеждаме занимания на чист въздух. Затова и каузата ни през тази година е "Слънчева беседка" – да подарим глътка въздух и слънце на нашите специални младежи. За целта са ни необходими 7800 лева, за да я построим качествено.

Може да ни подкрепите като дарите онлайн на Платформата.бг или като изпратите дарителски SMS с текст DMS BESEDKA на номер 17777.

Имената на всички дарители ще бъдат показани веднага на сайта на кампанията, освен желаещите анонимност. Нека заедно да построим беседка и подобрим условията за занимания в Дневен център "Слънчевата къща“.

Тази година с послание за подкрепа към дарителите се включиха и прекрасните актриси Силвия Петкова и Йоанна Темелкова.  

Дарете и станете част от българския празник на дарителството и щедростта - #Щедрият вторник! 

Още за #Щедрият вторник/#GivingTuesday 

#GivingTuesday е глобална инициатива. Идеята се появява в САЩ през 2012 г. като реакция спрямо Черния петък и манията по безконтролно пазаруване по празниците, когато повечето хора, заливани отвсякъде с рекламна информация, купуват твърде много и ненужни вещи. 

#Щедрият вторник/#GivingTuesday се отбелязва за първи път в България през 2014 г. по инициатива на Фондация BCause, член на CAF Global Alliance. Създаден е и сайт http://givingtuesday.bcause.bg, с идеята да привлича съмишленици.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
План за възстановяване и устойчивост на България
49-ото Народно събрание
Стрелба в Москва
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1596) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: