Сдружения на писателите във Варна преотдавали държавно помещение за ресторант и църква

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:00 / 21.10.2009
1553
В сградата на улица "Крали Марко" във Варна, отдадена под наем на сдружения на писателите и на художниците, освен ателиета и канцеларии са разположени и два ресторанта. Това заяви на пресконференция на варненския областен управител Данчо Симеонов. Той уточни, че това е станало ясно от проверки с цел да се установи как се ползва сградата, извършени във връзка с това, че двете сдружения имат натрупани дългове към държавата в лицето на Областна администрация Варна от незаплатени наеми.

Преди седмица Симеонов съобщи, че сдружението на писателите дължи около 7 000 лв., а организацията на художниците - близо 30 000 лв. Днес той каза още, че при проверките е установено също, че сдружението на писателите е преотдавало наетите помещения на Църквата на адвентистите от седмия ден в продължение на 3 години срещу 300 лева на месец. Областният управител подчерта, че така получената сума от над 10 000 лв. надхвърля наемните задължения на сдружението към държавата.

Данчо Симеонов допълни, че двете творчески обединения са предупредени да освободят ползваните помещения в срок, който изтича около средата на следващия месец. Той поясни, че идеята е цялата сграда да бъде предоставена на община Варна за безвъзмездно ползване, като тя да бъде пригодена за детска градина или ясла. Симеонов добави, че се очаква отговор от страна на общината по това предложение. Той уточни, че идеята е, на сдруженията да бъдат предоставени помещения на друго място, ако те съответно заплатят за това. Симеонов каза още, че очаква общината да преложи други места на художниците, които към момента използват ателиета в сградата на улица "Крали Марко".

Източник: р. "Фокус" - Варна


Виж коментарите (0)

Още по темата (5):
14.01.2010 Гонят художници и писатели от сградата им напролет
22.12.2009 Три творчески сдружения чакали за Дома на писателя във Варна
27.10.2009 Сдруженията на писателите и художниците във Варна излизат на протест
04.09.2009 Държавата съди общината в самоуправство
03.09.2009 250 000 лв. за наеми дължат на държавата организации от Варненска област
Още новини от Новини от Варна:
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).