Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Седми Международен Музикален конкурс "ART STARS-Звезди на изкуството" стартира във Варна
Автор: Екип на Varna24.bg 09:30 / 18.08.2022Коментари (0)1240
За седми път Международният музикален конкурс  "Art Stars –Звезди на изкуството“, категория "Класическо пеене“, стартира във Варна на 20 август, събота. Организаторите споделят за трудностите при реализацията му, тъй като за първи път от създаването му не получиха финансова подкрепа от Община Варна. Конкурсът се осъществява с помощта на спонсори и организации, както и с лични средства на организаторите.

Конкурсът в категория "Класическо пеене“ се наложи като един от най-предпочитаните в България и получи голям интерес от млади певци от много страни на света, благодарение на високото ниво и кариерната перспектива, които дава. Това е единствения оперен конкурс във Варна и региона.

Тази година са записали участие в "Оперно пеене“ певци от България Китай, Турция, Малта, Северна Македония и Великобритания.  Лауреати на Art Stars и тази година ще получат много престижни награди. Според регламента на конкурса, класиралите се за Grand Prix, I-во, II-ро  и III – то място получават парични и предметни награди. Особено впечатляващи са поканите за участие в Оперна и Оперетна  Гала на сцените на Варненска опера, Музикален театър – София и гр. Видин. Лауреатите на конкурса получават и покани за участие в главна или второстепенна роля или покана за работа в някой от изброените театри. Тази година лауреати на конкурса ще получат покани за участие в Майсторски клас и концерти в Малта както и покани за престижния оперен конкурс "Бибигюл Тюлегенова“ в Казахстан.

Сред наградените от конкурса през годините блестят имената на Александрина Михайлова – младото българско сопрано, която бе поканена да пее в Миланския оперен театър  "Ла Скала“, Емил Павлов, Весела Янева, Стефани Кръстева, Ангелина Манчева, Михаела Берова и още много други певци, сега солисти  на сцените на Варненската  опера, Софийската опера, Музикалния театър "Стефан Македонски“, както и на други оперни театри в България и в чужбина.

Тази година председател на журито е проф. д-р Иванка Нинова водещ мецосопран в Софийската опера и преподавател от Музикалната академия в столицата, а заедно с нея ще оценяват Марияна Арсенова – директор на Националния музикален театър "Стефан Македонски“, Роберта Матели – оперен режисьор и педагог и сопранът Андриана Йорданова – педагог и представител на Българо – малтийския кръг в Малта, където е и преподавател.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
АЕЦ "Козлодуй" заведе дело шамар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: