Седмица на кърменето стартира във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
10:10 / 02.08.2017
1366
Седмица на кърменето стартира от утре във Варна, научи Varna24.bg. Ето какво споделят организаторите в социалната мрежа:

Уважаеми бъдещи и настоящи майки и татковци, Национална Асоциация "Подкрепа за кърмене", Варна има удоволствието да ви покани на среща по повод Световната седмица на кърменето.

Заповядайте на 3 август, четвъртък, от 10,00ч. пред Летен театър, Варна. Лектор ще бъде Симонета Попова.

Световната Седмица на кърменето се провежда всяка година през първата седмица на август. 

Мотото тази 2017 година е: Подкрепяме кърменето заедно.

Кърменето полага основите на доброто здраве за децата през целия им предстоящ живот, като същевременно е полезно и за майките. То може да спаси 823 000 детски живота и да добавя 302 билиона към световната икономика годишно.

Жените по света срещат множество бариери, опитвайки се да кърмят своите деца. Тези бариери включват: подвеждаща информация от медицинските лица на места; липса на подкрепа от бащата на детето и роднини, близки, с които споделят домакинство;
липса на достъп до опитни консултанти по кърмене;
сблъсък с агресивни маркетинг практики на фирмите производители на изделия за изкуствено хранене на бебета, каквито са, например, нелоялни или неетични реклами, нерегламентирани отношения с медицински персонал с цел промотиране на продуктите им, и други; нужда или принуда да се върнат на работа скоро след раждане на дете; разходите за мляко за кърмачета, ако майката не кърми: 500 - 1000лв. за първите 6 месеца.

Ползи от кърменето:
по-малко притеснения и отсъствия от работа - кърмачетата са по-здрави и по-рядко страдат от алергии от хранените с мляко бебета;
при изключително кърмене и хранене от гърда, семейството няма разходи за шишета, залъгалки, стерилизатори и други аксесоари, съпътстващи храненето с мляко за кърмачета.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).