Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Секретна база край Варна пази свидетеля срещу Килърите
Автор: Екип Varna24.bg 11:06 / 27.09.2010Коментари (0)21991
© Varna24.bg
В секретна база на МВР край Варна и под засилена охрана се пази животът на основния свидетел срещу бандата за мокри поръчки, известна като Килърите.   Мъжът е изключително ценен за хода на делото, тъй като се е съгласил да говори срещу групата, заподозряна в разстрелите на банкера Емил Кюлев, футболния бос Юри Галев и още няколко показни убийства, извършени през последните 5 г. Мъжът, който е сочен за оръжейник на групата, е един от шестте анонимни свидетели, които дават показания срещу "фабриката за убийства". Самоличността му обаче бе разкрита в съдебната зала от бандитите. Соченият за тартор на групата Петър Стоянов-Сумиста прочете показанията на свидетеля и бързо се досети кой може да ги е дал. Оказа се, че това е бивш служител във фирма на Стоянов с прякор Космоса, сочен за оръжейник на Килърите и запознат лично с всяка от акциите на групата.

Справка на "Монитор" установи, че става въпрос за 25-годишния Георги Космарски от ботевградското село Врачеш. Космарски е бил задържан на 21 август т. г. в Бургас като тартор на въоръжена престъпна група. Полицията арестувала тогава 13 души край морето, София и Ботевград. Космоса като шеф на бандата бил оставен в ареста с още осем души и се огънал. За да облекчи съдбата си, обещал информация за няколко от показните разстрели. Първоначално обаче разследващите били скептични към показанията му. "Ще ви дам показания, с които ще вкарате Килърите в ареста", казал първоначално Космарски и поискал лист хартия, на който да напише всичко, което знае. Отначало започнал да говори само за разстрела на шуменския бизнесмен Румен Рачев. Пред смаяните полицаи дал подробности, които нямало как да знае, ако не е участвал в събитията. След като се видял лично и с представител от прокуратурата, който му обещал защита, Космоса разказал и за подготовката на разстрела на банкера Емил Кюлев. "В замяна Космарски от обвиняем по ботевградското дело, водено в Софийски съд, се е превърнал в свидетел по нашето дело", обясни пред "Монитор" адвокатът на Сумиста Иво Найденов. Според защитата и други свидетели, които трябвало да бъдат с качеството на обвиняеми, получили изненадващо статут на свидетели на обвинението. Въпреки че свидетелят под номер 1 се води като таен и защитен, репортер на вестника успя да разговаря с баща му Петко Петков. Мъжът беше леко шокиран от новината, че синът му е пропял.

"Съмнявам се това да е истина, съмнявам се веднъж че изобщо знае нещо - може да е казал нещо, за да си облекчи нещата, измисля си сигурно, но не вярвам, нищо не е споделял. Съмнявам се също, че и да знае нещо, ще проговори", каза още бащата на Космоса. За последно се видял със сина си на свиждане в ареста.

"Не знаех, че е пуснат, нещо подочух, но като не се появи у дома, реших, че е слух", добави Петко Петков и повтори, че е "абсолютно изненадан от тези неща".

Според запознати новият коз на прокуратурата е осигурявал връзките между бандата и хора от подземния свят, които са снабдявали поръчковите убийци с оръжия. Тайният свидетел знаел всяка "акция" на "фабриката за убийства".

В същото време стана ясно, че до няколко дни групата на Килърите ще получи обвинение и за смъртта на банкера Емил Кюлев. Делото за публичния му разстрел вече се окомплектова от Софийската градска прокуратура и още днес трябва да бъде изпратено в Шумен, където се води разследването срещу групата.

Източник: в. "Монитор"




Още по темата: общо новини по темата: 119
04.08.2021 »
24.08.2018 »
24.01.2018 »
22.12.2017 »
01.12.2017 »
18.01.2017 »
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Влизането на България в Шенген
България в еврозоната
Парламентарни избори 2024
Катастрофи във Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: