Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Семейство от Варна отчаяно се бори за живота на детенцето си
Автор: Пламена Николова 14:48 / 07.10.2019Коментари (6)38943
© helpkarma
Варненско семейство се бори отчаяно за живота на детето си, научи Varna24.bg. Ето какво споделят родителите на малкия Марти, който се нуждае от животоспасяваща трансплантация: 

"Здравейте, мили хора! Ние сме Венцислава и Даниел от град Варна, а това е нашият първороден син Мартин. За съжаление, ракът посегна на нашето малко щастие и само с вашата помощ ще имаме шанса да го спасим!

Трябва СПЕШНО да съберем непосилната сума от 120 000 евро, за да може животоспасяващата костномозъчна трансплантация да бъде извършена, докато заболяването на Марти все още е в ремисия!

Цялата ми бременност премина нормално и ние с нетърпение очаквахме неговата поява и ето че на 04.04.2018 година той се появи на бял свят. В момента, в който го прегърнах осъзнах, че никога досега не съм обичала някого толкова силно и това преобърна целия ми свят. С всеки нов ден, той ни даряваше с усмивки и ни превръщаше в достойни негови родители, стремящи се да отгледат и възпитат един добър човек.

Не предполагахме как един най-обикновен профилактичен преглед ще бележи началото на най-големия ужас в живота ни.

Досега Марти не беше боледувал сериозно. Винаги е бил спокойно, енергично и усмихнато дете, затова не подозирахме какво ни очаква. След три дни последователно пускане на пълна кръвна картина и обикаляне в четири болници и общо десет кабинета, ни приеха в Детско онкологично и хематологично отделение в УМБАЛ "Света Марина“ град Варна.

Там за първи път чухме страшната диагноза ОСТРА ЛИМФОБЛАСТНА ПРОКЛЕТЪЧНА ЛЕВКЕМИЯ.

В този момент света за нас се разпадна. Трябваха ни няколко дни да приемем тежката болест и опасността, че можем да изгубим нашето ангелче.

Единственият ни път бе напред. Започнахме тежката борба с рака, за която сили и до днес ни дава нашият малък юнак Марти, който въпреки ежедневните изследвания и тежките курсове на химиотерапия, не спира да се усмихва и да ни дарява с любов. Макар и малък, той сякаш усеща моята мъка и страх и често ме милва и гушка, за да ме утеши.

Успоредно с раковите клетки, химиотерапията убиваше и добрите.

Още след първия курс на вливки му окапаха косата и миглите. Състоянието на Марти се влоши и той трябваше да влезе в интензивно отделение. Без мен. Дните и нощите без моето малко момче бяха мъчителни. Чаках с нетърпение единствените 30 минути на ден, в които ме пускаха в интензивното при него, за да мога да го прегърна, а той ме милваше по лицето с мъничките си ръчички.

За пет дни в интензивното отделение беше отслабнал, телцето му се беше стопило, но след като премина първия курс на химиотерапията и страничните ефекти отшумяха, Марти започна да се възстановява.

Нашето ежедневие през последните пет месеца протича между четирите стени на болничната стая и в изолация от външния свят и нашите близки. Сега сме на път да победим в тази безмилостна битка, но за пореден път изпитваме страх. Вярваме, че нашето борбено Марти ще оздравее, но необходимата сума за това е крайно непосилна за нас.

Страхът от това, дали ще успеем да съберем парите, за да спасим нашето малко и борбено дете сковава майчиното ми сърце.

Молим ви за помощ!

С много обич и благодарност, мама Венцислава, тати Даниел и бебчо Марти."

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА В ОББ на името на МАРТИН ДАНИЕЛОВ ИЛИЕВ

BG25UBBS80021087045440

ХЕЛПКАРМА

https://bg.helpkarma.com



Още по темата: общо новини по темата: 4
05.12.2019 »
02.12.2019 »
22.10.2019 »
11.10.2019 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 31.10.2019 г.
0
 
 
Здравеите, Надявам се вашето дете да се оправи. Знаете ли че ако работиш в Германия тези мидицински операции са безплатни. Дано да намерите начин да го спасите.
Aнонимен
на 29.10.2019 г.
0
 
 
Не скачайте на трансплантация, освен ако не е абсолютно необходима. От това, което чета, дребосъка е в ремисия след първото лечение, курса на лечение на лимфобластните левкемии обикновено е 2 години. Трансплантация по принцип се прави само след рецидив ... и има защо - рисковете при нея са значително по-големи, отколкото да стискате палци да не рецидивира ... така че ако лекуващия ви лекар не ви я е препоръчал изрично - бягайте далеч от трансплантацията.
Aнонимен
на 10.10.2019 г.
0
 
 
Здравейте, Нека да помогнем на това малко дете,да оздравее! Който иска да помогне в магазин ЦБА-Владиславово срещу блок 407 има поставена кутия за дарение.
Aнонимен
на 09.10.2019 г.
0
 
 
Айде сега Боко дето се перчи че прави нещо в БГ да оправи здравеопазването -да е безплатно за деца с такива диагнози.иначе пари зс магисърали и тунели се намират ама за здраве не го интересува защото там далаверка трудно става.....тъпанар.Гласувайте пак за ГЕРБ(гарантирана естествена разруха на България) за да се довършим окончателно.
Aнонимен
на 08.10.2019 г.
0
 
 
Как може бе хора това операция не може ли да се прави без пари едно малко бебенце да спасият къде за тези хора съвестни истински хора всичко е станал само пари пари пари къде отива този скапан живот
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: