Семейство от Варна отговаря на често задавани въпроса за живота със Синдрома на Даун

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:09 / 12.12.2017
2091
За децата със Синдром на Даун в България все още се говори сравнителни малко, а това често поражда и незнание по този въпрос. Семейството на Силвена и Красимир Христови от Варна посвещава живота си на това да разказва за Синдрома на Даун след като дъщеричката им Микаела се ражда с тази диагноза.

Те основават фондация, наречена "Живот със Синдром на Даун", и започват да създават видеоклипове, с които показват своето семейство и какви грижи полагат за детето си със Синдром на Даун.

Последното им видео отговаря на често задавани въпроси, които доста хора си задават, но може би не смеят на попитат. Въпросите са изпратени от последователите на Силвена и Красимир в социалните мрежи. Буквално за дни те получават над 700 въпроса, свързани с тяхното семейство и животът им, а във видеото ще видим отговорите на 24 от тях. Доста от въпросите са зададени и от тийнейджъри, което показва, че видеата на Силвена и Красимир са провокирали и техния интерес. От началото на годината досега, техните клипове са събрали над 1 милион гледания онлайн.

Във видеото и двамата родители разказват, че пред тях никога не е стоял въпросът дали да оставят Микаела в дом, как синът им Крис е приел новината за Микаела, какви специалисти е необходимо да посещава всяко дете със Синдрома на Даун и много други.

 



Източник: Нова тв

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).