Семинар поставя темата за възрастните хора и цифровото разделение

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:35 / 15.06.2021
915
Двудневен международен онлайн семинар на тема "Възрастни хора, цифрово разделение и гражданство“ ще се проведе на 17 и 18 юни от 10.30 ч. Той е отворен за за всички, които се интересуват от темата и които могат да се включат в събитието след регистрация тук: https://www.eventbrite.fr/e/the-elderly-the-digital-divide-and-citizenship-registration-158076068777

Проектът се реализира съвместно с район Алтона (Хамбург), заедно с град Марсилия и "TheMayor.EU – Европейският портал за градовете и гражданите“, а партньори са Варна, Ротердам, Генуа и Клуж-Напока. Събитието е второ от поредица семинари по европейския проект EUDIGIT – Европейски дигитални граждани. На срещата ще бъдат разгледани теми за цифровото разделение и как то влияе на възрастните хора, как градовете могат да разработват по-приобщаващи цифрови политики, заедно с гражданите и местните заинтересовани страни.

Сред целите на инициативата са преодоляване на дигиталните различия в градовете, засилване на чувството за европейско гражданство и създаване на дигитални политики. По време на срещата експерти и представители на неправителствени организации ще представят политики и практики за намаляване на цифровото разделение, за възможностите на социалните мрежи за засилване на чувството за принадлежност към ЕС.

Проектът EUDigit се финансира по програма "Европа за гражданите“. Той предвижда организиране на дискусионни форуми в областта на дигиталното изключване на хората с увреждания, дигиталното разделение между селските и градските райони, дигитални политики и комуникация до месец ноември 2022 г. Община Варна бе символичен домакин в края на февруари на първото издание на двудневния международен онлайн семинар на тема "Младеж, дигитално неравенство и гражданство“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).