Сензационна гатанка! Снимка на "Варна" изуми варненци

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
08:35 / 21.02.2023
24262
Сензационна снимка - главоблъсканица смая варненци.  Фотосът се разпространява във Фейсбук и предизвика огромен интерес, видя Varna24.bg.

Много прилича на панелен блок от соца, но... сергиите под него сякаш са прилепени с фотошоп - не са от нашите географски ширини, а и на табелите им се мъдрят надписи на неразбираем език.

Кооперацията над тях обаче е като от краен варненски квартал или от ромска махала. Архитектурата е типична за последните години на Бай-Тошовото управление - сива фасада, здрави решетки по балконите, множество външни тела на климатици, причудливи архитектурни хрумки. Може би само прострени гащи липсват.

Снимката - гатанка е готова за последен въпрос, чийто отговор ще донесе на позналия го най-високата сума в шоуто "Стани богат", ако в предаването задаваха не само написани, но и снимкови мистерии.

Интересното с кадъра обаче не свършва до тук. Надписът под него гласи: Тайван ми е Варна.

"Ама — наистина. Гледах две минути, преди да съм сигурна това да не е Владиславово"

"Де да беше.. По-чисто е и плочките са наредени правилно, ама там си нямат #бравокмет"

"Къде е тая цигания? За Максуда е много чисто..."

"Тва ся тайвански магазин във Варна ли е или български блок в Тайван?"

"Много е чисто, за да е във Варна. И плочките са подредени като за учебник. Не знам къде е, но не е у нас! Апропо, да не забравяме, че Тайван е къде 200 мил и много гъсто населен"

"Български блокове"

Това са част от коментарите под снимката, които публикуваме без редакторска намеса.

Така мистерията с фотоса се заплита още. Репортер на Varna24.bg проучи фотосът и се оказа, че той не е правен във Варна, още по-малко в ромската махала Максуда или някой краен квартал на Черноморския ни град. Той наистина е от Тайван - запечатал подблокови сергии, предлагащи улична храна и сувенири в Бейту - предградие на столицата Тайпе, известен район с горещи извори, разположен в подножието на Янгмингшан, съвкупност от планини, включваща спящ вулкан, известен като Планината на седемте звезди.

Кооперацията на снимката досущ прилича на блок, издигнат по време на развития социализъм във Варна. Но и самия Бейту също може да бъде оприличен на нашия град - и той е известна туристическа дестинация, макар и превърната като такава по време на японската окупация и включваща хотели с минерални бани, пълни с вода от термални извори.

Човешкият мозък обаче е така устроен, че всеки детайл, който очите видят, го подлъгва, че е аналог на картина от ежедневието, от неговия бит. Още повече когато човек смята, че само в родината си би видял примерно панелен блок и, че такова "животно" по цивилизования свят няма, защото е соц измишльотина. Но панелните блокове не са хрумка на Източния блок, въпреки, че ние - като българи, може би така си мислим. Панелките са изобретени в САЩ в началото на 20 век. В Европа тръгват от Нидерландия, а преди Втората световна война са хит в Германия, Великобритания. Но... това вече е друга история.

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).