Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Сергей Игнатов: Със сигурност учебната година ще започва по-рано
Автор: Екип Varna24.bg 14:06 / 20.04.2011Коментари (8)1265
© Varna24.bg
Отново на дневен ред излезе въпросът за началото на учебната година. Министърът на образованието Сергей Игнатов повдигна завесата и обяви пред журналисти във Варна, че засега предложенията са две: тя да започва на 1-ви или на 7-и септември. Едно е сигурно, че първият звънец ще бие по-рано. Но дори и да има промяна, тя ще влезе в сила не тази есен, а по-следващата година.

По думите на Сергей Игнатов вече се очертава обединение около позицията, че около 1 ноември трябва да има кратка почивка за децата. Ваканциите да са кратки, но за сметка на това на често. Това е бъдещето, защото самите деца си го поискали и министерството на образованието е склонно да им го даде, каза днес във Варна министър Игнатов. По отношение на съдържанието на учебниците той коментира, че не са на достатъчно ниво, но сериозни промени в него не може да има поне до 2013 година. В момента се извършвал преглед на държавните образователни изисквания. Според Игнатов българското образование трябва да се модернизира в посока към по-бърза електронизация на училищата и децата трябва да имат по-голямо право на избор. Министърът е на мнение, че българчетата не са последни по грамотност, тъй като заемат първи места на международни ученически състезания.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
като родител, не съм съгласна децата да започват училище преди 15.9. Септември е много добър за почивка. много семейства се възползват от намаленията. почти съм сигурна, че ако се промени старта на учебната година, много класни стаи ще са наполовина празни.
+1
 
 
Сега искам МОН да въведат физическо дисциплинарно наказание за да влезнат в ред лиглите и лигльовците. От моя клас особено една да не казвам каква кифла й остава 1 закъснение да изхвърчи. Играят си с търпението и нервите на учителите и общо взето много ме дразнят такива като нея. Ако физически дисциплинарни наказания бяха въведени досега да има много пострадали изобщо в училището ми. А относно началото на УГ и ваканциите сългасен съм с предложенията, макар и да няма да късае мен, защото завършвам другата година.
+5
 
 
"не сме последни по грамотност, защото сме имали успехи в чужбина" ?? хаха това, че има един кръг деца знаещи, не значи, че няма и супер неграмотни...та вгледайте се дори в интернет - всеки 2ри пише с грешки...
-1
 
 
Все си мисля, че има доста по-големи проблеми за решаване в МОН, че да се чудят кога да започва учебната година. Не мога да си отговоря защо разрушиха една отлично работеща машина?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: