Сергей Игнатов: Със сигурност учебната година ще започва по-рано

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (8)
14:06 / 20.04.2011
1273
Отново на дневен ред излезе въпросът за началото на учебната година. Министърът на образованието Сергей Игнатов повдигна завесата и обяви пред журналисти във Варна, че засега предложенията са две: тя да започва на 1-ви или на 7-и септември. Едно е сигурно, че първият звънец ще бие по-рано. Но дори и да има промяна, тя ще влезе в сила не тази есен, а по-следващата година.

По думите на Сергей Игнатов вече се очертава обединение около позицията, че около 1 ноември трябва да има кратка почивка за децата. Ваканциите да са кратки, но за сметка на това на често. Това е бъдещето, защото самите деца си го поискали и министерството на образованието е склонно да им го даде, каза днес във Варна министър Игнатов. По отношение на съдържанието на учебниците той коментира, че не са на достатъчно ниво, но сериозни промени в него не може да има поне до 2013 година. В момента се извършвал преглед на държавните образователни изисквания. Според Игнатов българското образование трябва да се модернизира в посока към по-бърза електронизация на училищата и децата трябва да имат по-голямо право на избор. Министърът е на мнение, че българчетата не са последни по грамотност, тъй като заемат първи места на международни ученически състезания.


Виж коментарите (8)
Още новини от Новини от Варна:
Как едно варненско семейство започна успешен бизнес в Гърция
Варненските шофьори ще са доволни днес
Дъжд и облаци днес над Варна
Важно за варненци! Има промени в организацията на движението днес...
Очаква в Община Варна да постъпят нови средства
Отличиха варненска директорка с наградата "Св. Иван Рилски"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).