Шакариян: Общината явно разчита да обслужва всички линии само с ресурса на "Градски транспорт"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
14:18 / 06.02.2014
3083
Община Варна изолира частния превозвач "Транстриумф Холдинг", който все още обслужва повече от половината й автобусни линии и не води никаква официална комуникация с фирмата. Тя пък все така дисциплинирано обслужва пътниците, издава карти за намаление на пенсионерите според установените правила, макар да не е много ясно на какво основание го прави. Това каза шефът на "Транстриумф Холдинг" Антраник Шакариян, който преди време предложи на общината да й подари мажоритарния дял от фирмата, най-вече за да гарантира оцеляването й и запазването на работните места. Въпреки, че на местната власт бяха предоставени всички документи на дружеството, което тя поиска преди да реши да приеме ли дарението, по въпроса цари пълно мълчание.

"Липсата на отговор или на каквото и да е действие ме навежда на мисълта, че офертата е отхвърлена", коментира Шакариян.

По негови думи, общината явно разчита да обслужва всички автобусни линии в града само с ресурса на "Градски транспорт", който обаче едва ли ще е достатъчен. Общинският превозвач е на практика монополист от началото на годината след решение на общинския съвет. Тъй като фирмата няма достатъчно автобуси да обслужва всички линии, се заговори за конкурс за подизпълнител, но такъв засега не е организиран. Шакариян обаче коментира, че дали "Градски транспорт" може да се справи, е сложен въпрос. Само за миналата 2013-а загубата на общинския превозвач е 3 млн. лв., докато частният "Транстриумф" отчита 700 000 лв. печалба.

"Продължаваме да работим както досега, макар бъдещето ни да не е ясно. Не сме получили никакви указания от общината по отношение на картите, но няма как да създадем проблем за пенсионерите заради мълчанието на общината. От там получаваме само някакви информации по телефона. Общината се прави, че просто не съществуваме", каза още Шакариян.

Източник: в. Народно дело


Виж коментарите (1)

Още по темата (520):
22.04.2024 Ще могат ли варненци да купуват билети от контрольорите?
18.04.2024 "Градски транспорт" с информация за варненци
16.04.2024 Зам.-кмет: Биляна Якова е отговорна за милиони левове, изхарчени в ущърб на варненци!
16.04.2024 Местната власт във Варна с важно решение за "Градски транспорт"
16.04.2024 Чиновник във Варна твърди, че се саботира билетната система и се нанасят щети на бюджета на Общината
04.04.2024 Важно за всички варненци, които използват линия 9 от градския транспорт!
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).