"Шамарено" правосъдие и граждански арести след среднощен лов на автоджамбази във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (10)
10:21 / 27.01.2020
23296
Варненци се организираха да пазят нощем паркираните автомобили и да ловят автоджамбази, научи Varna24.bg.

Информация за два случая, при които са заловени трима разбивачи на коли, бе оповестена в групата "Виждам те КАТ-Варна", където преди време членове се заканиха, че ще се организират и ще започнат лов на бандити, които трошат колите им. 

Ежедневно в групата се публикуват снимки и коментари от посегателства над автомобили с разбити прозорци, пукнати гуми и други щети. 

Както неотдавна Varna24,bg съобщи, само за едно денонощие до администраторите на групата бяха подадени 40 сигнала за разбити автомобили.

След като вниманието на органите на реда бе съсредоточено върху проблема, бяха оповестени и няколко случая на задържани извършители.

Въпреки това обаче варненци са се активирали в помощ на полицията и граждански патрули обикалят нощем, решени да се справят с ескалиращия проблем. 

По информация на свидетели двама от задържаните са били непълнолетни, затова не са предадени в полицията, но са получили "шамарени" съвети да не припарват повече до чужда собственост.  

Инициатор на гражданските патрули е Александър Иванов, администратор на групата "Виждам те – КАТ Варна“. Неотдавна Иванов сподели, че самият той е бил потърпевш от набезите на автоджамбазите няколко пъти.

Виж коментарите (10)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).