Шарена градска сянка ще краси центъра

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
13:15 / 06.08.2015
4243
В процес на подготовка е най-новата визуална атракция на Варна. Тя се нарича Шарена градска сянка и ще бъде разположена на бул."Княз Борис I", до Дупката.

Става въпрос за дълго около 50 метра платно, на което всеки, който иска, ще може да нарисува нещо. След като огромната градска картина бъде завършена, ще бъде поставена върху металната конструкция над пейките до Дупката, разкри пред Дарик арх. Борислав Игнатов, чиято е идеята за инсталацията. Проектът е съвместен с арх. Иво Петков от Група Град от София и част от инициативата "Градски истории" на Арт Офис.

Платното ще бъде поставено за рисуване след 10 август. До Деня на Варна - 15 август, Шарената градска сянка трябва да заеме мястото си. Очаква се това да е най-голямата рисунка не само във Варна, но и в България.

Архитект Борислав Игнатов бе инициатор на други две визуални атракции - "Цифров облак" и "Огледало Култура". Инсталациите, изработени от хиляди стари компакт дискове, красиха колоните до ФК през последните две лета.


Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).