Шеф-готвач от страната на Баските демонстрира сладкарски рецепти във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:46 / 04.01.2017
1492
Любители сладкари, бъдещи и настоящи професионалисти от Варна ще могат да се насладят на демонстрациите на шеф Едуардо. Той е с опит като шеф - инструктор в редица кулинарни училища в Мексико, Испания, Страната на Баските и др. По настоящем води занятия по сладкарство в Баск Кулинари Център (Basque Culinary Center), който е сред водещите кулинарни училища в Европа - създаден от осемте най-известни Баски шеф-готвачи в партньорство с университета Мандрагон. Професионалният опит на Шеф Едуардо Кортез включва работа в редица Мишлен ресторанти, както и в Кулинарно телевизионно предаване в Мексико.

Демонстрациите ще се провеждат в професионалната среда на Институт по кулинарни изкуства към Висше училище по мениджмънт, Варна под формата на курсове и ще продължат до 7-ми януари. Курсовете с шеф Едуардо са безплатни само за любители, които желаят да наблюдават демонстрациите за кратко (30-60 минути). Платени са за тези, които са се записали предварително за участие.

Сред интересните рецепти, които ще демонстрира са Палачинки Сюзет (Suzette), Шоколодави медальони, Френски макарони, Сабайон брюле, Парижки хляб, различни типове еклери, торта Фрасиере, шоколадова торта с шафранова сметана, Тиара от шоколадов мус и много други.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).