Шефът на АПИ: Дори съдът да обяви винетките за незаконни, решението няма да влезе в сила

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
10:20 / 16.06.2016
1142
Лют спор за законността на винетките и затова дали държавата трябва да ни върне по 30 лева, нажежи страстите в студиото на Нова телевизия.

След като прокуратурата поиска да бъдат отменени скъпите винетки, водещият на "Здравей, България" Виктор Николаев попита в ефир шефа на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров как държавата ще го компенсира за това, че в началото на годината си е купил от скъпите винетки.

"За нас такава хипотеза въобще не стои на дневен ред по простата причина, че ние сме си спазили цялата процедура, която е била необходима. Правилата са спазени, за да може да бъде обявена новата цена на винетките", заяви инж. Лазаров. Думите му вбесиха водещия. Той няколко пъти го пита как държавата ще компенсира шофьорите и дали не се предвижда срокът на винетките да бъде удължен с няколко месеца, ако съдът реши, че са незаконни.

"Задължението на всеки административен орган, чийто акт е бил отменен, да възстанови предходното положение и да преуреди спрямо последния законосъобразен акт", обясни в "Здравей, България" Николай Димитров от Центъра за законодателни оценки и законодателни инициативи.

"Нашата организация атакува начина, по който това решение е наложено. Смятаме, че не е спазена процедурата за съгласуване между Министерството на финансите и Министерството на регионалното развитие и благоустройството за приемането на тази тарифа", каза още Димитров. Лазаров обаче изтъкна, че дори съдът да обяви винетките за незаконни, решението нямало да влезе в сила, защото пътната агенция щяла да го обжалва.

Виж коментарите (1)

Още по темата (52):
03.11.2016 Лиляна Павлова: Готвим сериозни глоби за шофьорите без винетка
24.10.2016 Увеличава се броят на продадените винетки
26.09.2016 Приходите от продажба на винетки ще достигнат 300 млн. лева
21.09.2016 АПИ: Винетките няма да поскъпват през 2017 г.
02.08.2016 Седмичната винетка била най-търсена
18.07.2016 Павлова: Няма да връщаме пари за винетките, дори съдът да отмени
поскъпването
Още новини от Новини от Варна:
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Община Варна се включва в националната здравна кампания за борба ...
Община Варна кандидатства за 10 млн. лв. за транспорта на града
Секира! 80 лева струва телешката пържола от 200 гр. на Морската г...
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).