Шефът на КАТ-Варна след трагедията с двете жени: Участъкът не е опасен!

Автор: Пламена Николова
Коментари (2)
09:21 / 25.06.2019
4458
Варненци искат да се изгради пешеходен светофар на бул. "Осми пехотен приморски полк", след като на мястото две възрастни жени загубиха живота си, докато пресичаха на пешеходна пътека.

"Пробите на водачката са отрицателни за алкохол и наркотици. Извършено е обследване на участъка – не се характеризира като опасен и рисков. От 2016 г. са възникнали общо 8 ПТП-та, като единственото с фатален край е сегашното", посочи пред bTV гл. инспектор Петко Камбуров, началник на КАТ-Варна.

Мястото е изключително оживено, на метри от сградата на Общината. След трагичния инцидент с балетист в морската столица, от велоклуб "Спартак" изготвиха карта с опасните кръстовища в града.

"Не мога да се съглася с полицията, че този участък не е безопасен и за три години осем блъснати са нищо. Преди години тук имаше повдигната пешеходна пътека и беше много по-спокойно за пресичане. Пресичане на формат шест платна не е безопасно – това е като магистрала", заяви Евгений Балев от велоклуб "Спартак".

Варненци споделят, че шофьорите не спират на пешеходците. "Тази пешеходна пътека е проблемна, имаше предложение да бъде премахната, но хората не се съгласиха. Бяхме поставили фигурка на дете, тя беше вандалски изкъртена. Решенията са регулиране с още пътни знаци - през нощта да се мигащи, повдигната пешеходна пътека също е вариант", коментираха от Общината.

Виж коментарите (2)

Още по темата (3):
25.06.2019 След трагедията обезопасяват допълнително пешеходната пътека на бул. "Осми Приморски полк"
24.06.2019 Разпитаха софиянката, убила две жени на пешеходна пътека във Варна! Правят аутопсии на жертвите
24.06.2019 Ужас! Софиянка уби две жени, пресичали на пешеходна пътека до Община Варна
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).