Шефът на Международната морска организация идва във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:35 / 12.09.2014
595
Генералният секретар на Международната морска организация ще посети България. Кожи Секимизу ще открие втората работна среща на ръководителите на морските администрации на държавите от Черноморския и Каспийския басейн.

У нас ще пристигнат представители от - Азербайджан, Грузия, Иран, Русия, Казахстан, Молдова, Румъния, Турция, Украйна и Туркменистан. Конференцията ще започне на 14 септември.

Maritime.bg припомня, че мотори за осъществяване на срещата са бившият министърът на транспорта кап. Данаил Папазов и бившият директор на ИА "Морска администрация" к.д.п. Георги Цветков. Те предложиха Варна за домакин по време на среща с генералния секретар на Международната морска организация. Срещата във Варна, ще се проведе под патронажа на Секимизу, който ще бъде удостоен и с почетното звание "Доктор хонорис кауза" на ВВМУ Н. Й Вапцаров.

Във Варна се очаква да пристигне и генералният директор на дирекция "Мобилност и транспорт" към Европейската комисия Жоао Агуар Макадо, както и директора на Европейската агенция по морска безопасност Марку Милу.

На Втората среща на ръководителите на морските администрации на държавите от Черноморския и Каспийския басейн ще бъде извършен обстоен преглед на процеса по присъединяване на отделните държави към международните конвенции за търговското корабоплаване, приети през последните няколко години. Другата важна тема ще бъде сътрудничеството между администрациите на съответните страни.

Източник: Maritime.bg


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Коцев обеща да се възроди един от най-важните исторически ...
Кенийци завладяха Варна, но аплодисментите бяха за 9-годишният Ди...
Този 42-годишен варненец се бори да остане опора на семейството с...
Как едно варненско семейство започна успешен бизнес в Гърция
Варненските шофьори ще са доволни днес
Дъжд и облаци днес над Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).