Шефът на ОП "Паркинги и синя зона": До една година се надявам да изчистим Варна от трошките

Автор: Пламена Николова
Коментари (4)
11:30 / 08.04.2018
4971
Положителна тенденция при репатрирането на старите трошки от варненските улици отчете директорът на ОП "Паркинги и синя зона" към Община Варна Младен Иванов за Varna24.bg.

"Откакто е започнала акцията ни през миналата година и започнахме да лепим стикерите, от 10 автомобила, едва 3-4 репатрираме ние, останалите са изместени от техните собственици. Няма да стане бързо да изчистим града, но се надявам в рамките на една година това да се случи", каза Иванов. 

200 стари автомобила, които са репатрирани на общинския паркинг и от години стоят там непотърсени, отиват за скрап. Това се налага, за да бъде разчистена зоната за новото попълнение от стари трошки, които ще бъдат вдигнати от улиците и паркингите на Варна. 

Стана ясно, че тези автомобили не са били потърсени от собствениците си в законовите срокове и някои от тях стоят там от 2012 г. Затова те служебно ще бъдат бракувани.

Припомняме, че от месеци във Варна тече акция по разчистване на излезли от употреба моторно-превозни средства от улици и паркинги във Варна.

Мярката важи за моторни превозни средства, които не са в движение, със стари регистрационни номера или не са преминали технически преглед през последните 2 години. Собствениците им са задължени да ги преместят в имоти, които са частна собственост, или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирана фирма.

В противен случай, излезлите от употреба автомобили ще бъдат принудително премествани с техническо средство тип "паяк" на паркинга в южната промишлена зона под Аспаруховия мост. Там ще могат да останат в срок до три месеца. През този период собствениците им ще могат да ги приберат след като платят за репатриране и отговорно пазене. Ако автомобилите не бъдат потърсени, ще бъдат предавани за разкомплектоване на лицензиран оператор.

Сигнали за излезли от употреба МПС могат да се подават на signali@varna.bg; op_parkingi@abv.bg или на телефон 052/820 921.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).