Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Шефът на "Пътища и мостове": Необходим е обходен път на Варна, за да облекчи трафика в центъра на града!
Автор: Пламена Николова 08:38 / 10.02.2020Коментари (6)18375
© Varna24.bg
"Варна се нуждае от обходен път и с реализирането на проекта за АМ "Черно море" този проблем ще се реши". Това коментира преди дни инж. Росен Колелиев, управител на фирма "Пътища и мостове“, предаде репортер на Varna24.bg.

Коментарът на инж. Колелиев бе по повод изявление от страна на Васко Василев, председател на ДСБ-Варна, че с приоритет е трябвало да бъде изграден втори Аспарухов мост, вместо новият бул. "Левски".

Ето какво коментира експертът: "Връзката на тоя мост в момента ще бъде решена с реализирането на проекта за АМ "Черно море". Ние се занимаваме с един частен проблем, какъвто е презастрояването. Като говорим за Общ устройствен план, трябва да наблегнем на всички елементи. Не може по цялото трасе движението, тръгнало от Румъния, тръгнало от "Хемус",  да минава през катедралата на Варна. Това води до прашна атмосфера, липса на паркоместа и др. 

Вие, казвате-презастрояването. Но то личи тогава, когато няма подходяща инфраструктура, когато няма паркова среда и няма елементи на градската среда.  Частичният проблем дали тук или там не трябва да има небостъргач, е частен проблем. По-скоро ние трябва да искаме да се прилага ОУП в неговата цялост и пълнота. Колко милиона са налети в новия бул. "Васил Левски" няма значение, но вие видяхте как този участък се отвори. 

Ако по времето на бившите кметове не беше презастроен бул. "Цар Освободител" и други важни пътни артерии, тогава щяхме да решим проблема с транспорта на Варна, с изнасянето на транзитния трафик. Вие дълбаете в един конкретен въпрос, който е част от цялото. Презастрояването е функция на останалите елементи на жизнената среда. Вторият Аспарухов мост е пак само част от проблема.  Необходим е обходен път на Варна. Като се тръгне от Албена, да се стигне до "Хемус",  за да може тия румънци, които отиват в Истанбул, тия, които отиват на други места, да не минават през града. Това е цял комплекс от фактори. Кой голям град няма обходен път? Пловдив проектира, в Бургас се строи вече, в София има.  Предвижда се една индустриална зона, която ще бъде 7000 декара. Всичко трябва да бъде съчетано", заяви инж. Колелиев. 

Повече вижте във видеото!









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 10.02.2020 г.
0
 
 
Построяването на 2 ри мост е спешно в 21 век рейсове тролеи чакат по моста с часове когато има ремонт или катастрофа това е безумие
Aнонимен
на 10.02.2020 г.
0
 
 
Погледнете какви небостъргачи се вият във бриз погледнете как вече няма въздух наврени една до друга сгради сенчести усойни нагъчкани какви са тия инженери кмет и други не виждат ли че варна стана гето от най долен вид
Aнонимен
на 10.02.2020 г.
Aнонимен
на 10.02.2020 г.
+1
 
 
Лъжат мажат само и само да се неглижира презастрояването. Това, че няма зелени площи и паркоместа, както и обходен път не трябва да означава да забравим за презастрояването и алчността на инвеститори и строители. Точно това обаче искат да ни внушат псевдобизнесмените работещи във Варна (не, те никога няма да бъдат истински варненци).
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
Почина патриарх Неофит
Конфликт Израел-Газа
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (416) 14%
Добре, но можеше и по-добре (390) 13%
Не се справи (573) 19%
Пълна трагедия (1600) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: