Шефът на ВиК: Въпреки неудобството за варненци работата трябва да се свърши прецизно

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (10)
11:21 / 13.12.2018
4724
Работата по новия магистрален водопровод, който се изгражда под трасето на бул. "Левски", ще приключи късно тази вечер, а вода ще има утре сутринта, съобщи за Дарик директорът на ВиК Варна Валентин Вълканов. Той обясни, че новата тръба е с диаметър 1 метър, а материалът преминава от бетон, през стомана до полиетилен. 

"Заварките са много и сложни, налага се да се правят една след друга, няма как да е едновременно. Всяка от заварките отнема около два часа. По проект тръбата на кръстовището на бул. "Левски" с бул. "Сливница" е под ъгъл 90 градуса и там тежестта на водата ще бъде от 16 до 18 тона", обясни Вълканов.

 

"Ремонтът се извършва от "Хидрострой", а ние помагаме с каквото можем. Въпреки неудобството, което изпитват варненци, работата трябва да се свърши прецизно, няма друг начин", каза още директорът на водоснабдителното дружество.

Валентин Вълканов уточни, че работата по новия водопровод се очаква да приключи след 20.00 часа тази вечер, а за да се напълнят системите с вода, са необходими още около 6 часа. 

Утре сутринта водоподаването ще бъде възстановено.

Виж коментарите (10)
Още новини от Новини от Варна:
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).