Шест каруци задържаха горските във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:57 / 31.01.2017
1049
Общо 365 проверки извършиха за седмица горските стражари към Североизточно държавно предприятие. Инспектирани са 77 обекта за добив на дървесина, 114 превозни средства, 94 ловци, 73 физически лица и др.
Въпреки тежките зимни условия, в периода от 23 до 30 януари са съставени 61 акта и 33 констативни протокола по Закона за горите. Задържани са общо 29,39 куб. м незаконно добити дърва за огрев. При проверките са конфискувани още седем каруци и един автомобил.

Шест от каруците са задържани на територията на ДГС "Варна". За незаконната сеч на общо 11,6 куб. м дърва за огрев мобилните контролни екипи на стопанството са съставили 18 акта и 9 констативни протокола.
Каруца и автомобил са конфискувани от нарушителите, които горските стражари са хванали в границите на ДЛС "Шерба". Задържани са 2 куб. м дърва за огрев, за които са съставени седем акта и два констативни протокола.
При извършените 86 проверки на територията на ДЛС "Балчик" са конфискувани общо 9,29 куб. м дърва за огрев. За нарушенията са съставени един акт и два констативни протокола.

През изминалата седмица служителите на ДГС "Добрич" са задържали 3,5 куб. м незаконно добита дървесина. Съставени са шест акта и четири констативни протокола по Закона за горите.

При обход в държавните гори, стопанисвани от ДГС "Генерал Тошево", мобилните екипи са съставили шест акта и седем констативни протокола. Задържани са общо 1,5 куб. м дърва за огрев.

Същото количество незаконно добита дървесина са конфискували и служителите на ДГС "Нови пазар". На нарушителите са съставени два акта.

При проверки през изминалата седмица горските стражари отчитат шест акта на територията на ДГС "Провадия", четири - в ДЛС "Тервел", два - в ДГС "Смядово". Девет акта и пет констативни протокола са съставени за нарушения, установени в обхвата на ДГС "Суворово", а четири акта и два констативни протокола - в ДГС "Омуртаг".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).