Шестокласник от Варна трябва да бъде опериран спешно

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:43 / 05.05.2016
40298
Илиян Живков Желев от Варна е на 12 г., но вече знае значението на думата неврофиброматоза.

Това е генетично заболяване, при което се засяга растежа на клетките в нервната система, което води до образуване на тумори в нервната тъкан. Тези тумори могат да се развият навсякъде включително в главния и гръбначния мозък.

Илиян страда от неврофиброматоза тип 2. Той вече не вижда с едното око, под сериозна заплаха е и нервът на другото. Има заплаха и за слуха му.

Предстои му спешна операция в клиника в Хановер при лекарите М. Самий и В. Герганов. Плановата дата за хоспитализация е 11 май 2016 г. в 9 часа. Общата цена на болничния престой (около две седмици), както и на диагностичните процедури, хирургичното лечение и необходимите медицински изследвания, възлиза на 49 879,63 евро. Сумата трябва да е депозирана в банката преди приема в болницата. Тя обаче е непосилна за майката на шестокласника, баща му не е сред живите.

На помощ са се притекли вече съучениците на болното дете от СОУ "Св. Св. Климент Охридски" във Варна. Всички деца - от най-малките до най-големите, са съпричастни с каузата. Те чакат на опашка, за да пуснат стотинките и левчетата, които са спестили, в разкритата дарителска кутия. Организиран е и благотворителен базар в учебното заведение. В него са се включили дори и първолачета с изработени от тях гривнички. Децата вярват, че чудото може да стане, парите да се съберат до 11 май и Илиян да бъде излекуван.

Ако имате желание и възможност да помогнете и вие за лечението на болното варненче, можете да го направите на посочената по-долу сметка:

Дарителска сметка в Алианц Банк АД
BG58BUIN95611100535372
BIC: BUINBGSF
Илиян Живков Желев

Източник: Черно море

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна даде старт на туристическия сезон с грандиозен концерт
Предупреждение: Язовир "Елешница" няма да може да удържи водата п...
Варненци изпращат седмицата с облачно време
ФКЦ-Варна с нов директор и ново име
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Община Варна се включва в националната здравна кампания за борба ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).