Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Шестото издание на фестивала RADAR предстои във Варна
Автор: Пламена Николова 15:25 / 01.08.2019Коментари (0)1282
©
Шестото издание на RADAR Festival Beyond Music ще се проведе в дните от 9-ти до 11-ти август във Варна, като по традиция фестивалът ще представи на своята публика проекти, отвъд познатото, които срещат музиката с разнообразни артистични форми. Основнен акцент в RADAR 2019 е проектът MIXING VANITY, чиято премиера ще се състои на 10-ти август от 19:30 часа в залата на Градска художествена галерия.  

Джаз, електроника, театър, мода и видео арт са основните елементи в проекта MIXING VANITY, а суетата е главен герой. Представлението изследва границата на нарцисизма със смирението и многозначността на красотата. Един комплексен наратив по идея на пианиста и композитор Димитър Бодуров, който събира впечатляващ екип от артисти.

Димитър Бодуров е роден във Варна пианист и композитор, живеещ и творящ над 10 години в Амстердам - гражданин на световната джаз сцена. Само тази година участията му в България включиха сцените на A to Jazz, откриването на Международния джаз фестивал във Варна преди броени дни, на който представи колаборацията между неговото Бодуров трио и тромпетиста Итамар Борочов. Европейските у изяви през този сезон включватнов проект с  Мирослав Петков и Йорген ван Райен съответно първи тромпет и първи тромбон в оркестъра Концертгевау, издаване на соловия му пиано албум, както и концерт с Бодуров трио и известния норвежки саксофонист Тригве Сеим, и вокално трио Авигея на фестивал Music Meeting в Холандия.  

MIXING VANITY е най-мащабният проект, появявал се на сцената на RADAR до този момент, който описва в пълнота идеята на фестивала и желанието за запознаване с изкуството отвъд всичко познато.

"Музиката не произлиза от музиката. Тя е саундртака на живота, огледало на вселената. Тя се храни с други изкуства и с човешки истории. Изкуствата са просто различни изразни средства на една и съща енергия . Моето изкуство е музиката и тя ми е достатъчна, но не изключвам което и да е друго изкуство да бъде въвлечено.“ – споделя Димитър Бодуров по повод Mixing Vanity и новото предизвикателство, наречено мултидисциплинарност.

За главната роля Бодуров кани безкрайно интересната и очарователна актриса и модел Ирмена Чичикова, позната от фимите “Аз съм ти" на Петър Попзлатев и “Виктория" на Майа Виткова. Последният пълнометражен филм с нено участие, "Не ме докосвай" на Адина Пинтилие спечели наградите "Златната мечка" и тази за "Най-добър дебютен пълнометражен филм" на 68-ия филмов фестивал Берлинале през 2018-та година. 

Провокация, изследване и удоволствие - това са трите основни момента, заложени в мотивацията за участието на Ирмена в проекта MIXING VANITY. 

За музикалните пейзажи ще се грижат Росен Захариев, тромпетист, възпитаник на Ротердамската консерватория и Бостънския музикален колеж Бъркли и Димитър Семов на барабани, свирил със знакови за джаз и поп музиката инструменталисти и певци като Чарлз Папазов, Тони Джоунс, Чико Фрийман. Към блестящия екип добавя имената на дизайнера Нели Митева, създател на Иван Асен 22 – концептуална платформа за представяне на млади прогресивни модни дизайнери и на Александър Гергинов, основател на моден бранд Ham & Eggs и на визуалния артист Владислав Илиев от Phormatik Visual LAB.  

Фестивалът се реализира с финансовата подкрепа на фонд "Култура" на Община Варна, Министерство на културата и индивидуални дарения.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: