Шофьор към пътници във варненски автобус: Няма да ви чакам да ми се лигавите, не виждате ли, че бързам!

Автор: Пламена Николова
Коментари (8)
09:27 / 29.11.2017
16811
След стартирането на множество инфраструктурни ремонти във Варна се образуват на много места задръствания, тъй като трафикът се пренасочва към свободните булеварди. Това създава напрежение и сред водачите на автобуси в градския транспорт, които трябва да спазват определено разписание, коментира за Varna24.bg читател. 

Той сподели за един от случаите, при които пътниците си патят от напрежението, което се създава от факта, че водачите на автобуси и маршрутки гонят график, който се оказва непосилен за спазване в големите задръствания:

"Снощи около 17.45 часа пътувах с автобус  по линия номер 20 към кварталите. Първоначално автобусът се движеше нормално и със съобразена скорост. След няколко задръствания, в които попаднахме обаче шофьорът явно се изнерви и натисна педала на газта. Започна да отваря вратите за секунди и да бърза да ги затваря при потеглянето. На една от спирките човек му направи забележка, че е имало още пътници на спирката, които не са успели да се качат. Тогава шофьорът се развика:

"Абе аз няма да ви чакам да ми се лигавите, не виждате ли, че закъснявам!".

След това скоростта, с която се движеше далеч не беше допустимата, а маневрите му станаха резки и малко неадекватни. Това накара доста пътници да изтръпнат дали ще стигнат живи и здрави до там, за където са тръгнали. 

В тази връзка ми се струва, че от фирма "Градски транспорт" трябва да създадат нова организация на движение, адекватна с факта, че обстановката в града е напрегната, за да не се стига до подобно поведение и да се рискува живота на хората, ползващи обществен транспорт", категоричен е варненецът.  


Виж коментарите (8)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).